A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Комунальники активно працюють над видаленням аварійних дерев

Дата: 29.11.2021 17:15
Кількість переглядів: 363

На території Ізяславської територіальної громади є чимало аварійних дерев, що загрожують життю та здоров’ю мешканців. Найбільше аварійно небезпечними насадженнями є тополі, які висаджувалися ще в далеких 50-80-тих роках. Від падіння дерев зазнають пошкоджень автомобілі, будинки, зовнішні електромережі. Видаляють такі небезпечні дерева, які ростуть на територіях загального користування громади, за рішенням спеціалізованої комісії з обстеження зелених насаджень, що підлягають зрізанню.

Щодня, впродовж останніх місяців, комунальники працюють в цьому напрямку. На минулому тижні, у п’ятницю, щоб запобігти аварійній ситуації - руйнуванню багатоповерхового будинку (БОС 10), працівниками КП «Комуненерго» та КП «Житлосервіс» було зрізано стару тополю, яка нависала над самим будинком. Враховуючи складність робіт (діаметр дерева сягав 120 см), видаляти її довелось за допомогою двох одиниць техніки. Слід зазначити, що громадяни, які проживають у цьому будинку, з відповідним зверненням впродовж багатьох років звертались до відповідних служб. Але в попередні роки через відсутність спеціалістів видалити дане дерево не змогли.

На території громади ще досить багато подібних дерев. Зокрема, багато їх в сільських населених пунктах, обабіч доріг. На жаль, дерева, які висаджені як лісозахисні смуги автошляхів, ми не можемо видаляти, оскільки вони знаходяться на балансі ДП «Хмельницька обласна служба місцевих доріг». Сподіваємось, що їх власники незабаром теж розпочнуть подібні роботи. Ізяславська міська рада з відповідними зверненнями неодноразово до них зверталась.

Зараз у складі КП «Комуненерго» працює одна бригада, яка вміє працювати з аварійними насадженнями. Тому з часом таких небезпечних дерев ставатиме все менше. І не слід перейматись через їх видалення. У рамках місячників з благоустрою, восени та навесні, замість старих і пошкоджених дерев, які вже не виконують функцію «легенів» громади, будуть висаджуватися молоді.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь