A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Дата: 25.11.2021 15:58
Кількість переглядів: 385

Фото без описуЩорічно в Україні проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка починається 25 листопада, у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня – Дня прав людини.

Основними завданнями акції є привернення уваги громадськості до двох актуальних проблем: запобігання та протидії домашнього насильства та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ та громадських об’єднань задля поєднання зусиль щодо захисту прав людини.

З метою попередження вчинення насильства, привертання уваги суспільства до проблем подолання насильства в сім’ї, протидії жорстокого поводження з дітьми 25 листопада головним спеціалістом відділу «Служба у справах дітей»Фото без опису Ізяславської міської ради Іванною Чепелюк та інспектором ювенальної превенції ВПД № 2 Шепетівського РУП Іллею Риголем проведено виступ для учнівського колективу Білогородської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Особлива увага під час спілкування приділялася питанням домашнього та шкільного насильства, булінгу. На завершення діти отримали буклети «Стоп домашньому насильству» з корисною інформацією.

Якщо Ви або Ваші близькі страждають від домашнього насильства, не потрібно це терпіти й приховувати. Краще раз і назавжди припинити знущання, ніж соромитися зізнатися в цьому, прирікаючи себе і своїх дітей на довгі страждання. Сучасне розвинуте суспільство не сприймає насильства, а рішення проблеми заподіянням фізичного болю повинно раз і назавжди зникнути зі «списку можливих варіантів».

Куди звертатися за допомогою, якщо стали жертвою домашнього насильства

викличте поліцію за номером 102;

зателефонуйте на Національну “гарячу лінію” для дітей та молоді за номером телефону: 0-800-500-225 або з мобільного 116-111  чи до національної «гарячої лінії» з питань запобігання домашнього насильства, торгівлею людьми та гендерної дискримінації 0-800-500-335 або 116-123

якщо ви зазнали фізичного чи сексуального насильства і потребуєте медичної допомоги, одразу звертайтесь до лікарні чи поліклініки. Звідти інформацію передадуть до поліції;

зверніться до фахівців із соціальної роботи, які нададуть психологічні консультації;

якщо у сім`ї є діти, які стали жертвами насильства або були його свідками, тоді слід звернутися до відділу «Служба у справах дітей» міської ради;

отримати безкоштовну юридичну допомогу можна в Центрах безоплатної правової допомоги. Юристи можуть допомогти із розлученням та захистом майнових прав.

Надати тимчасовий притулок жертвам домашнього насилля або ж допомогти вирішити деякі проблеми можуть громадські організації, наприклад, “Ла Страда Україна”. Зокрема, посприяти з одягом для дитини, їжею, ліками.

Відділ «Служба у справах дітей» Ізяславської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь