A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ІНФОРМУЄ

Дата: 22.11.2021 10:45
Кількість переглядів: 276

Фото без описуНа підставі Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», постанови Кабінету Міністрів України від  30 серпня 2007 року  № 1068 «Про затвердження типових положень про службу у справах дітей» працівниками відділу «Служба у справах дітей» Ізяславської міської ради 18 листопада 2021 року проведено перевірку в Ізяславському навчально-реабілітаційному центрі Хмельницької обласної ради щодо стану роботи із соціально-правового захисту дітей, створення їм умов для утримання і виховання у закладі.

           Загальна кількість дітей, які перебувають в закладі – 124; влаштовані за заявами батьків або осіб, що їх замінюють – 124.

       Серед вихованців є 1 дитина-сирота та  2 дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 2 - перебуває під опікою громадян, 1- знаходиться під опікою Центру.

          Перебувають в складних життєвих обставинах – 6.

          Із загальної кількості статусних дітей - 2 дітей з інвалідністю. Всього дітей з інвалідністю – 67.

На підставі постанови Кабінету Міністрів України від 04.08.2021 «Деякі питання соціального захисту дітей, влаштованих на цілодобове перебування до закладів різних типів, форм власності та підпорядкування» на цілодобове перебування в заклад зараховано 45 дітей.

Ізяславський навчально-реабілітаційний центр має належну матеріально-технічну базу. В навчальному корпусі обладнано класні кімнати та навчальні кабінети, кабінет інформатики з підключенням до мережі Internet, які облаштовані меблями відповідно до Державних санітарних правил і норм. Бібліотека забезпечена підручниками, художньою літературою, методичною та довідковою літературою. Спортивний зал для занять фізкультурою забезпечено відповідним спортивним інвентарем. Обладнано спортивний та ігровий майданчик. Для проживання вихованців відведено спальні кімнати, кімнати відпочинку, ігрові кімнати, що забезпечені меблями відповідно до вимог.

У Центрі створені всі умови для фізичного, інтелектуального і духовного розвитку дітей. Формування знань, практичних вмінь і навичок учнів в закладі здійснюється шляхом залучення їх до роботи в гуртках.    

За результатами перевірки надана методична допомога та рекомендації щодо дотримання наказу Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту від 18 листопада 2008 року № 4591 «Про затвердження Порядку ведення особової справи дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, та форми індивідуального плану соціального захисту дитини, яка опинилася в складних життєвих обставинах, дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування»; Порядку вибуття дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до сімейних форм виховання, затвердженого наказом Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 2 лютого 2007 року № 302/80/49; термінів внесення поточних змін та контрольних записів в індивідуальні програми реабілітації дітей-інвалідів; виконання пункту 5 Положення про навчально-реабілітаційний центр про зарахування до пансіонату (інтернату) центру дітей; поновлення довідок про виплату пенсії у зв’язку із втратою годувальника та інвалідності тощо.

Порушень прав дітей не виявлено.

 

Відділ «Служба у справах дітей» Ізяславської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь