A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

«Ми не загубили славу наших предків, нових Героїв дали небесам»

Дата: 19.11.2021 14:12
Кількість переглядів: 545

Фото без опису

Під такою назвою 19 листопада  п.р. до Дня гідності та свободи, який в нашій країні відзначається щорічно 21 листопада,  на платформі ZOOM було проведено годину мужності.

Організатором заходу виступила Ізяславська центральна бібліотека. До участі в заході долучились: заступниця Ізяславського міського голови Леся Божко, мати Героя України, Героя Небесної Сотні В’ячеслава Веремія Катерина Веремій (місто Київ), заступник директора Ізяславського будинку культури Володимир Левченко, працівники бібліотечних закладів нашої громади, директорка Ізяславського історико-краєзнавчого музею Людмила Левицька, методистка Ізяславського будинку творчості дітей та юнацтва Лариса Хмиз, студентка Київського інституту культури Мирослава Ковтонюк, група учнів Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 5 ім.О.Онищука, гімназія» та інші.

У своєму зверненні до учасників заходу Леся Божко зазначила: «У цей день ми віддаємо шану громадянському подвигу, патріотизму і мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір нашої держави. Патріотизм нинішнього покоління, завзяття творців української державності довели, що наш народ є господарем на своїй землі. Низко вклоняємось героям Небесної сотні, всім, хто віддав своє життя за право жити у вільній і незалежній державі, адже їх подвиг є неоціненним для нас».  Від імені Ізяславського міського голови Леся Володимирівна подякувала всім, хто щиро переймається долею нашої держави, за все те, що ви робите для того, щоб світ побачив нову Україну, нашу територіальну громаду  - горду та величну.  

Заступник директора Ізяславського будинку культури Володимир Левченко (у 2013-2014 роках депутат Ізяславської районної ради) поділився своїми спогадами про події Революції Гідності в Києві та в Ізяславі.

Директорка Ізяславського історико-краєзнавчого музею Людмила Левицька та бібліограф Ізяславської центральної бібліотеки Тетяна Гайдашук (модератор заходу) підготували для присутніх історичні екскурси про події Революції Гідності та російсько-української війни та про участь у них наших земляків.

Із спогадами про свого  сина Героя України, Героя Небесної Сотні, журналіста В’ячеслава Веремія поділилась із учасниками години мужності його мама Катерина Веремій, яка вийшла на зв'язок із міста Києва.

У  ході заходу пролунало чимало віршів В’ячеслава Веремія у виконанні його мами Катерини Аркадіївни, учнів  Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 5 ім.О.Онищука, гімназія», студентка Київського інституту культури Мирослави Ковтонюк.

Також учасники зібрання вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні, воїнів, які загинули за свободу та територіальну цілісність України у період російсько-української війни хвилиною мовчання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь