Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

У місті триває процес наведення належного санітарного ладу

Дата: 18.11.2021 17:10
Кількість переглядів: 724

Фото без опису

В Ізяславі продовжується робота по санітарній обрізці  та кронуванню дерев.

Санітарну омолоджуючу розчистку для зелених насаджень проводити потрібно або рано навесні ще до початку сокоходу, або в осінньо-зимовий період, коли дерева позбуваються листяного покрову та уповільню­ється процес руху деревного соку.

Ця процедура здійснюється з метою видалення гілок, що перехрещуються, порушують загальну форму крони дерева, а також ті, що при різких поривах вітру створюють перешкоди та небезпеку людям, автівкам, лініям електропередач та будівлям, що знаходяться під ними. А одне із найголовніших наших завдань – це безпека мешканців громади.

За період зимової «сплячки» дерева оговтуються від про­веденої обрізки, місця спилів затягуються, а весною, коли починається процес регенерації, крона відновлюється і дерево з новими силами розквітає. Звичайно, після масової обрізки дерев, вуличні пейзажі вигляда­ють дещо незвично – чогось наче не вистачає. Мало того, що втративши листя, дерева вигля­дають, м’яко кажучи, не радісно, так ще й гарно підрізані взагалі викликають жаль у перехожих…

Такий неестетичний період треба просто перечекати і вже навесні мешканці громади  зможуть милуватися затишком та зеленню вулиць та скверів.

Працівники комунального підприємства «Комуненерго» кронують і прибирають гілля як біля проїжджої частини, так і на прибудинковій території.  Тут, на місці, зрізані крупні гілля пиляють на дрова та оперативно вивозять.

Зазначимо, що весь цей процес не проводиться без відповідних дозвільних документів, який видає комісія з обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню, при міській раді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь