A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Слідом за пам'яттю...

Дата: 09.11.2021 15:04
Кількість переглядів: 467

Фото без опису

9 листопада відбувся 21-й Радіодиктант національної єдності. Не дивлячись на карантинні обмеження чимало педагогічних працівників та лідерів учнівського самоврядування  закладів загальної середньої освіти Ізяславської міської територіальної громади не змогли залишитись осторонь цієї події. На їх думку, бути грамотним - престижно і модно.

Погодьтеся, навряд чи захочеться рівнятися на лідера суспільно думки якими на даний час є педагоги та  учні-активісти, які «погано» пишуть. Грамотність — це така собі рекомендація для людини перед аудиторією, новими знайомими. Це частина харизми та гарний приклад для наслідування.

Уперше в Україні радіодиктант відбувся 24 травня 2000 року, присвятили його тоді до дня Кирила і Мефодія. Акцію, присвячену державній мові, започаткувало Українське радіо. Лише згодом 9 листопада, день української писемності, стає офіційною датою для проведення радіодиктанту.

Автором тексту та читцем цьогорічного Радіодиктанту став культовий український письменник Юрій Андрухович. Він називався «Слідом за пам'яттю...». До методичної роботи над Радіодиктантом національної єдності долучиться Лариса Масенко — українська мовознавиця, докторка філологічних наук, професорка кафедри української мови Національного університету "Києво-Могилянська академія" і провідна наукова співробітниця Інституту української мови НАН України.

Так, в умовах карантинних обмежень, до написання диктанту он-лайн долучились лідери учнівського самоврядування Ізяславської ЗОШ І-ІІІ ст. №1. Кожен учень мав змогу продемонструвати свої знання з української мови у мовному флеш-мобі із використання засобів цифрових технологій. Водночас педагоги Білівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – дитячий садок» долучились до написання диктанту оф-лайн у студії свого закладу, яка була облаштована у приміщенні кабінету інформатики.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь