A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

В Ізяславі триває виставка народного художника України Леоніда Шелудька

Дата: 21.10.2021 08:45
Кількість переглядів: 667

Фото без опису

 

В приміщенні Ізяславського історико-краєзнавчого музею  триває вставка живописних робіт народного художника України Леоніда Шелудька.

Леонід Миколайович Шелудько народився 27 жовтня 1944 року в Німеччині. Навчався в Одеському державному художньому училищі імені М.Б. Грекова та у Київському державному художньому інституті на живописному факультеті. Йому дуже цікаво було працювати  зі справжніми майстрами пензля. Його вчителями, педагогами були О.М. Лопухова, Л.І. Вітковський, В.І. Гурін. Леонід Миколайович бере активну участь у багатьох виставках, неодноразово організовує і персональні виставки. Його роботи зберігаються  в багатьох експозиціях музеїв України, в приватних колекціях України, Німеччини, Франції, США, Росії, Болгарії, Норвегії, Марокко, Ізраїлю, Польщі, Югославії, Швеції, Канади, Голландії, Словаччини.

Леонід  Шелудько – справжній співець Поліського краю. Образ вічної живописної благодаті, вічного сонця, зелені, літа, квітів панує на його полотнах. Його внесок у розвиток культури нашого краю грандіозний. У пейзажних композиціях Леоніда Миколайовича усю напругу природи знімають небо, доброзичливі обрії та чутливі поліські узбіччя. Значна частина картин художника створена на основі української народної пісні.

У прекрасних картинах Леоніда Шелудька увіковічена краса Полісся. Висока майстерність митця дозволила передати всю гаму кольорів, а головне – почуттів того, що людина є невід’ємною частиною природи.

 Діятиме виставка до 15 листопада 2021 року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь