A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Протокол засідання комісії з питань ТЕБ та НС Ізяславської міської ради від 12 жовтня 2021 року №16

Дата: 13.10.2021 11:32
Кількість переглядів: 1451

ПРОТОКОЛ №16

позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної

безпеки та надзвичайних ситуацій Ізяславської міської ради

від 12 жовтня 2021 року

 

Головує: заступник Ізяславського міського голови з питань діяльності виконавчих органів, перший заступник голови комісії Василь СЛОЖИНСЬКИЙ

 

Секретар комісії: начальник відділу житлово-комунального господарства, благоустрою, транспорту та торгівлі (за відсутності секретаря комісії за посадою) Олег ЯЩУК 

Присутні: члени комісії з питань ТЕБ та НС за окремим списком - 7 чоловік (додається).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1.Про перенесення терміну осінніх канікул в загальноосвітніх навчальних закладах.

2. Про стан пожежної безпеки на території Ізяславської територіальної громади.

3. Про стан готовності об’єктів житлово-комунального господарства, інфраструктури та об’єктів соціальної сфери, розміщених на території Ізяславської територіальної громади до роботи в умовах осінньо-зимового періоду 2021/2022 року та реагування на можливі надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру.

4. Про стан функціонування та утримання підрозділів місцевої пожежної охорони.

5. Про посилення заходів щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій  та загибелі людей на водних об’єктах в осінньо-зимовий період.

6. Про впровадження інженерно-технічних заходів цивільного захисту у містобудівну документацію.

 

1.Розглядачи питання про перенесення терміну осінніх канікул в загальноосвітніх навчальних закладах, спричиненого погіршенням епідеміологічної ситуації та збільшенням контактних осіб з хворими на  COVID-19  та виникненням на території громади надзвичайної ситуації техногенного характеру місцевого рівня (протокл комісії ТЕБ та НС Ізяславської міської ради № 15 від 11.10.2021р.), слухали: заступника Ізяславського міського голови з питань діяльності виконавчих органів,  Лесю БОЖКО, яка поінформувла присутніх про напружену ситуацією, яка склалась у загальноосвітніх  навчальних закладах на території громади у зв’язку із великою кількістю випадків інфікування учнів гострою респіраторною хворобою COVID19, враховуючи лист т.в.о. начальника відділу освіти, молоді та спорту Ізяславської міської ради Ігоря КУКУРІКИ та в результаті обговорення питання порядку денного

Комісія вирішила:

1.Рекомендувати відділу освіти, молоді та спорту Ізяславської міської ради (Кукуріка І.В.) з метою запобігання розповсюдженню гострої респіраторної хвороби COVID19 перенести  осінні канікули в загальноосвітніх навчальних закладах із запланованих 30.10. по 03.11.2021р. на 18.-24.10.2021р.

 

2. Розглядаючи питання про стан пожежної безпеки на території Ізяславської територіальної громади слухали заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Василя СЛОЖИНСЬКОГО, який довів інформацію щодо необхідності проведення комплексу заходів для дотримання пожежної безпеки у закладах соціальної сфери  на території Ізяславської територіальної громади. В результаті обговорення питання порядку денного

Комісія вирішила:

1. Керівникам закладів освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури, комунальних установ, релігійних конфесій забезпечити активізацію проведення масово-роз’яснювальної роботи серед населення щодо порядку дій під час виникнення надзвичайних ситуацій.

2. Відділу освіти, молоді та спорту Ізяславської міської ради (Кукуріка І.В.) з метою попередження виникнення надзвичайних подій різного характеру, зокрема пожеж з причин дитячих пустощів з вогнем і травмування на них дітей, спланувати проведення у навчальних закладах району Днів обережного поводження з вогнем, загальних батьківських зборів з залученням фахівців Шепетівського районного управління ГУ ДСНС України в Хмельницькій області.

3. Комунальній установі «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради (Ткаченко О.В.) вжити вичерпних заходів щодо доведення соціальними працівниками правил пожежної безпеки під час відвідування соціально-незахищених верств населення з врученням листівок на відповідну тематику.

4. Вишукати кошти на приведення в належний протипожежний стан домоволодінь одиноких пристарілих, неблагонадійних та багатодітних сімей.

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на Шепетівське районне управління ГУ ДСНС України в Хмельницькій області (Матвійчук В.Л.).

 

3. Про стан готовності об’єктів житлово-комунального господарства, інфраструктури та об’єктів соціальної сфери, розміщених на території Ізяславської територіальної громади до роботи в умовах осінньо-зимового періоду 2021/2022 року та реагування на можливі надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру

Комісія вирішила:

1. З метою здійснення належного контролю за станом розчистки доріг і забезпечення руху транспортних засобів на проблемних ділянках громади  закріпити відповідальних осіб.

2. До 15 жовтня поточного року забезпечити завершення підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2021/2022 року.

3. Вжити вичерпних заходів щодо реального накопичення резервів матеріальних засобів, у першу чергу тих, в яких може виникнути потреба в осінньо-зимовий період (паливно-мастильні матеріали, будівельні матеріали, пиломатеріали, цвяхи, бензопили, мотопомпи).

4. Забезпечити поповнення місцевих матеріальних резервів паливно-мастильними матеріалами з метою забезпечення трьохденної роботи снігоприбиральної техніки, у випадку сильних снігопадів на автодорогах загального користування.

5. Скласти перелік снігоочисної техніки, в тому числі сільськогосподарських підприємств, приватних організацій для розчистки від снігу доріг до населених пунктів та вулично-шляхової мережі населених пунктів. Розпочати роботи щодо укладення угод на залучення додаткової снігоочисної техніки, уточнити порядок взаємодії з власниками, з якими буде укладено договори щодо додаткового залучення спеціальної техніки.

6. Визначити приміщення (готелі, навчальні, лікувальні заклади тощо) для створення на їх базі пунктів прийому людей з можливих місць надзвичайних ситуацій, масових транспортних заторів на автошляхах, а також підготовку місць для тимчасового обігріву у разі екстремально низьких температур та створення запасів матеріалів необхідних для їх функціонування.

7. Рекомендувати 13 ДПРЧ 5 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області (Власенко Є.В.) забезпечити до 01 грудня 2021 року готовність до використання мобільного пункту обігріву.

8. Переглянути список техніки підвищеної прохідності для доставки до населених пунктів медичних працівників, продуктів харчування, промислових товарів, ліків та транспортування породіль до медичних закладів, у межах компетенції провести роботу щодо залучення додаткової техніки.

9. Контроль за виконанням даного рішення покласти на відділ житлово-комунального господарства, благоустрою, транспорту та торгівлі Ізяславської міської ради (Ящук О.І.).

 

4.Розглядаючи питання про стан функціонування та утримання підрозділів місцевої пожежної охорони

Комісія вирішила:

1. Ізяславській міській раді:

1.1. Встановити контроль за виконанням фінансування підрозділу місцевої пожежної охорони.

1.4. При укладанні договорів соціального партнерства передбачити залучення пожежної та пристосованої техніки для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та пожеж, а також утримання водонапірних башт у справному стані для відбору води пожежно-рятувальною технікою.

1.5. При укладанні договорів на оренду ставків та інших водоймищ передбачати будівництво пірсів розміром 12 х 12 метрів з твердого покриття для забору води пожежними автомобілями та утримання під’їздів до них.

1.6. Розглянути питання, спланувати заходи, з передбаченням відповідного фінансового забезпечення, щодо оновлення та забезпечення необхідним пожежним та аварійно-рятувальним обладнанням пожежної та пристосованої техніки, яка знаходиться в місцевих пожежних командах, а також їх забезпечення радіостанціями УКХ-діапозону для оперативного реагування, координації дій під час слідування та гасіння пожеж.

2. Провести навчання членів місцевої пожежної команди в                             м. Хмельницький на базі навчального пункту АРЗ СП ГУ ДСНС України у Хмельницькій області.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на Шепетівське районне управління ГУ ДСНС України в Хмельницькій області (Матвійчук В.Л.).

 

5.Про посилення заходів щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій  та загибелі людей на водних об’єктах в осінньо-зимовий період

Комісія вирішила:

1. Старостам сіл, КП «Житлосервіс» (Бадрах В.Ю.) забезпечити застережливими знаками водоймища розташовані на території громади, які стихійно використовуються для підльодного лову риби.

2. Керівникам закладів освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури, комунальних установ, релігійних конфесій посилити інформаційно-попереджувальну роботу серед населення щодо правил поведінки на воді та на льоду.

3.  Відділу поліцейської діяльності № Шепетівського РУ ГУ НП України в Хмельницькій області, Шепетівському РУ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області забезпечити систематичний контроль та проведення рейдів на водних об'єктах громади з метою роз’яснення рибалкам небезпеки знаходження біля води та на льоду.

4. Відділу освіти, молоді та спорту (із залученням представників Шепетівського РУ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області) забезпечити проведення роз'яснювальної роботи щодо попередження нещасних випадків на льоду серед дітей та їх батьків.

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на Шепетівське районне управління ГУ ДСНС України в Хмельницькій області (Матвійчук В.Л.).

 

6.Про впровадження інженерно-технічних заходів цивільного захисту у містобудівну документацію

Комісія вирішила:

1. Вжити невідкладних заходів щодо розроблення розділів інженерно-технічних заходів цивільного захисту у складі містобудівної документації місцевому рівні (генеральні плани, детальні плани).

2. Під час коригування місцевого бюджету внести на розгляд сесій питання щодо фінансування процедури розроблення розділів інженерно-технічних заходів цивільного захисту містобудівної документації та передбачити відповідні видатки.

Контроль за виконанням даного рішення покласти на Шепетівське районне управління ГУ ДСНС України в Хмельницькій області (Матвійчук В.Л.) та відділ  земельних відносин Ізяславської міської ради(Холодусіна С.М.).

 

 

Перший заступник голови комісії                                        Василь СЛОЖИНСЬКИЙ

 

 

Секретар комісії                                                                                            Олег ЯЩУК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток  до протоколу № 16

від 12 жовтня 2021 р.

 

Список

присутніх на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Ізяславської міської ради

12 жовтня 2021 року

 

з/п

Посада    

ПІБ  

1.

Заступник міського голови, перший заступник голови комісії

Сложинський Василь Леонідович

2.

Заступник міського голови, заступник голови комісії

Божко Леся Володимирівна

3.

Начальник відділу ЖКГ, благоустрою, транспорту та торгівлі, секретар комісії

Ящук Олег Ігорович

4.

Керуючий справами (секретар) виконкому, член комісії

Цись Олександр Васильович

5.

Начальник ВПД № 2 ШРУП ГУ НП у Хмельницькій області, з дислокацією у м. Ізяслав,   член комісії

Конончук Петро Петрович

6.

Заступник начальника  Ізяславського управління ГУ Держпродспоживслужби  в Хмельницькій області, член комісії

Яковчук Валентина Григорівна

7.

Головний лікар КНП "Ізяславський центр первинної медико-санітарної допомоги", член комісії

Літвінчук Сергій Іванович

Запрошені: начальник 13 ДПРЧ 5 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Власенко Є.В.

 

 

 

Секретар комісії                                                                                       Олег ЯЩУК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь