A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

День усиновлення – свято милосердя та любові

Дата: 30.09.2021 00:58
Кількість переглядів: 350

30 вересня Україна відзначає день усиновлення. Це свято життєвої мудрості і щирості,  свято розуміння,  свято великої душі та великого терпіння, яке невипадково збігається з днем християнських святих: Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Це національне свято усиновителів, опікунів, прийомних батьків, батьків-вихователів прийнявших в свої сім’ї дітей, які при різних обставинах втратили свої рідні сім’ї.

З метою посилення уваги суспільства до проблем дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захисту їх прав та законних інтересів, створення умов для реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї, підтримки та розвитку національного усиновлення Указом Президента України від 27 листопада 2008 року № 1088/2008 започатковано День усиновлення, який щорічно святкується 30 вересня.

         Дитинство – найважливіший період в житті людини. Саме в цей час вона формується фізично, психічно, інтелектуально, набуваючи усіх необхідних знань, умінь і навичок.

Щоб дитинство було безтурботним, радісним і щасливим, кожній дитині необхідна батьківська любов, тепло та родинний затишок. Мама і тато — два міцних крила в долі дитини, які обіймуть, захистять від негод, підтримають у різноманітних життєвих ситуаціях, порадять, виведуть у самостійне життя.

Для всебічного і гармонійного розвитку особи діти повинні рости в сімейних умовах, в атмосфері щастя, любові і розуміння.

         На жаль, трапляється так, що діти втрачають свої сім’ї з різних причин та обставин, що виникають у їх житті.

         Та, ми дорослі, повинні  захищати права кожної дитини, а особливо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, пам’ятати про свою відповідальність та піклуватися про кожну дитину. Турбота про них – наша спільна мета, обов’язок суспільства, держави.

З метою забезпечення права кожної дитини на виховання в сім’ї, в Україні швидкими темпами розвивається система усиновлення, яке є прикладом відродження справжніх родинних цінностей та збереження сім’ї. Так, ми повертаємо дітям віру в добро і справедливість, а найголовніше – батьківську любов.

Усиновлення як форма влаштування дітей сиріт та
дітей, позбавлених батьківського піклування, на сьогоднішній день є
пріоритетою формою виховання таких дітей. Адже, сімейне середовище – це
саме те місце, яке найкраще сприяє формуванню повноцінної особистості та
створює у дитини відчуття безпеки, довіри та любові.

Усиновлення – це важливий та відповідальний крок, який потребує великої духовної сили, віри, надії, любові та мудрості.

Усиновлення – це особлива дорога батьківства – благородна, складна, переповнена емоціями, очікуваннями, тривогами. Це безмежне розуміння та бажання принести дитині трепетну мить радості.

Люди, які наважилися на такий важливий та відповідальний крок заслуговують на велику повагу та пошану оточуючих. Доброта і любов – головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Адже діти – це наша надія і наше майбутнє.

         Щиро вітаємо з нагоди Дня усиновлення усиновителів, які проживають на території Ізяславської міської ради прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників!

Прийміть доземний уклін та найщиріші слова поваги. Ви дали кожній дитині, яка зростає у Вашій сім’ї, найважливіше – щастя мати родину, тата і маму, душевну щедрість, батьківську турботу, родинне тепло. Ви відкрили дитині своє серце, розділили з нею свою любов.

Бажаємо всім вам міцного здоров’я, щастя та злагоди. Хай щедрість і милосердя ваших душ примножується з кожним днем. Нехай Віра, Надія і Любов ніколи не покидають ваші серця. Хай повниться дитячим щасливим сміхом ваші домівки, і ростуть здоровими і успішними ваші діти. Хай щедрість і милосердя ваших душ примножується з кожним днем.

 

 

 

Відділ «Служба у справах дітей» Ізяславської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь