A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Читачам Ізяславської центральної бібліотеки хмельницький письменник Юрій Даценко презентував свій новий містичний роман

Дата: 27.09.2021 10:56
Кількість переглядів: 429

Фото без опису

    24 вересня відбулась зустріч читачів Ізяславської центральної бібліотеки із хмельницьким письменником Юрієм Даценко. В ході зустрічі він представив свою нову книгу   "І стало світло…". Це третій роман автора з циклу "Історії провінційного хірурга". Книги, які є частиною цього циклу, написані на межі жанрів детективу, історичного роману та містики, а їхній сюжет оповитий містичними історіями, знаками та легендами

     У Юрія Даценка видано вже три твори в жанрі ретродетективу, тобто детективу з елементами історичного роману. Вони становлять серію романів про Якова Ровнєра – «Паста для різника», «Книга в камені», «І стало світло…» (заплановано, що серія складатиметься з п’яти книг). Дія першого роману Юрія Даценка «Пастка для різника» відбувається у Проскурові в ХІХ столітті. Автор дуже вдало та ретельно описав у творі саме місто. Для цього, як говорить Юрій Даценко, йому довелося "багато вивчати, шукати, читати і дізнаватися, аби створити досконалий історичний світ, в який читач повірить". Також зізнався, що його завжди захоплювали та приваблювали фотографії старого Проскурова. У "Книзі в камені" головний герой потрапляє до Кам’янця-Подільського, а в третьому романі з серії ("І стало світло...") знову повертається до Проскурова.

       Також Юрій Даценко анонсував вихід четвертого роману про пригоди Якова Ровнєра. Наразі робота над романом триває. Як повідомив автор, дії четвертого роману будуть розвиватись у селі Сутківці, яке знаходиться за тридцять кілометрів від Хмельницького. Там розташована знаменита церква-фортеця 15 століття.

     По завершенню зустрічі, присутня на зустрічі заступниця Ізяславського міського голови з питань виконавчих органів Леся Божко, подякувала Юрію Даценку за цікаву та змістовну зустріч та побажала нових творчих успіхів.

      Бажаючі також змогли придбати книги письменника з його автографом.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь