Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Громада Ізяславщини відзначила День партизанської слави

Дата: 22.09.2021 17:32
Кількість переглядів: 533

Фото без опису

22 вересня в Україні вшановують пам’ять ветеранів та партизанів, які у часи Другої світової війни в тилу боролися з окупаційним нацистським режимом та своїми діями завдавали відчутних втрат ворогу. Відзначення Дня партизанської слави було встановлено Указом Президента України у 2001 році.

В період окупації на території краю діяла потужна організація підпільників, яка не лише проводила інформаційно-пропагандистську роботу, розповсюджуючи листівки, надруковані у підпільних друкарнях, а й займалася збором зброї та ліків, влаштовувала диверсії на залізниці, координувала діяльність партизанських загонів, що діяли в різних частинах області. Ризикуючи власним життям, учасники  підпілля своєю діяльністю допомагали наблизити час визволення від загарбників та перемогу над нацизмом.

Сьогодні, аби вшанувати подвиг партизанів та підпільників Ізяславщини  в Парку Слави міста Ізяслав відбувся меморіальний захід. Він розпочався із вручення символу української гостинності – короваю – ветерану Другої світової війни, учаснику партизанського руху полковнику відставці Павлу Ніканоровичу КОНОНЧУКУ, уродженцю села Сошне, який на даний час проживає у Львові. У своєму виступі перед присутніми, він коротко розповів про діяльність партизанів Ізяславщини. За активну участь у роботі ветеранської організації та з нагоди Дня партизанської слави Ізяславський міський голова Сергій Шлегель вручив Павлу Конончуку грамоту Ізяславської міської ради та подякував йому за активну громадську позицію та внесок у справу збереження та популяризації історії про події Другої світової війни. Також учасників заходу із Днем партизанської слави привітала голова ветеранської організації Ізяславської міської територіальної громади Лідія Загоруй.

Присутні на заході вшанували пам'ять загиблих у роки Другої світової війни та поклали квіти до братської могили  визволителів Ізяславського краю від нацистських загарбників.

Цього ж дня учасник партизанського руху полковник відставці Павло Ніканорович КОНОНЧУК побував у рідному селі Сошне. У поїздці його супроводжували заступник Ізяславського міського голови Леся Божко та голова ветеранської організації громади Лідія Загоруй. Під час поїздки вони зустрілись із старостою сіл Сошне, Іванівка, Криволука та Заріччя Петром Конончуком і з жителями села Сошне.  Також відбулось покладання квітів до пам’ятного знаку загиблим односельчанам та до братської могили цивільних жертв нацистів поблизу села Сошне.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь