A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Увага! Своєчасно сплачуйте майнові податки

Дата: 16.09.2021 09:39
Кількість переглядів: 579

Фото без опису

Ізяславська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області нагадує, що податок на майно складається з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; транспортного податку; плати за землю.

Територіальні органи ДПС за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) фізичної особи обчислюють податок з об'єктів житлової та нежитлової нерухомості та транспортний податок.

Нарахування плати за землю фізичним особам проводиться контролюючими органами за місцем знаходження земельної ділянки.

Податкові повідомлення-рішення по майнових податках з відповідними платіжними реквізитами  надсилаються  платникам до 1 липня поточного року .

Фізичні особи - платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем проживання (реєстрації), а щодо плати за землю – за  місцем знаходження земельної ділянки, для проведення звірки даних щодо:

  • об'єктів оподаткування, що перебувають у власності;
  • розміру площі об'єктів оподаткування (житлової та/або нежитлової нерухомості, або земельної ділянки), що перебувають у власності;
  • права на користування пільгою із сплати податку;
  • розміру ставки податку;
  • нарахованої суми податку.

При виявленні розбіжностей контролюючим органом буде зроблений перерахунок податку на підставі оригіналів відповідних документів,  наданих платником податків: документів, що підтверджують право власності на об’єкт оподаткування; на  перехід права власності; на користування  пільгою. Після проведення перерахунку суми податку надсилається (вручається) нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

 У разі, якщо повідомлення - рішення про сплату майнового податку не отримано, але у власності перебуває майно, що підлягає оподаткуванню, то слід також звернутися  для проведення звірки.

Причиною може бути неповідомлення платником до податкового органу даних про  зміну  місця реєстрації, і  податкове повідомлення надіслано контролюючим органом за старою адресою (яка значиться в базах даних ДПС).

            У такому випадку громадянину - власнику майна одночасно з наданням документів для проведення звірки слід повідомити  про фактичне місце реєстрації шляхом заповнення Заяви за формою 5ДР «Про внесення  змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків». 

Звертаємо увагу, що майнові податки: податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; транспортний податок; плата за землю сплачуються протягом 60 днів  з дня отримання податкового повідомлення - рішення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь