Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Звернення міського голови з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Дата: 29.08.2021 00:13
Кількість переглядів: 412

Фото без опису

Другий рік поспіль, саме 29 серпня, відповідно до Указу Президента України ми вшановуємо пам'ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність суверенітет і територіальну цілісність України.

Боротьба українського народу за незалежність тривала багато століть, а окремою сторінкою цієї споконвічної боротьби стали бої із російським агресором наприкінці літа 2014 року. Їх трагічним та героїчним символом, але водночас і прикладом нездоланності воїнського духу українців став Іловайськ, де українські воїни опинилися сам на сам із підступним та нещадним ворогом.

 Саме там, у полях соняхів, знову проявився генетичний код української нації – нації героїв. Під пекучим сонцем, з Україною в серці, згадавши звитягу пращурів, українці з гаслом «Свобода або смерть!» билися до останнього, гинули, але перемагали ворога своєю стійкістю і непохитністю, навіть коли потрапляли в полон.

 «Іловайський котел» у нашій історії залишиться як величезне горе, і водночас – приклад героїзму і самовіддачі людей, які гинули під шквалом вогню, і тих, які вижили.  Як залишаться навіки у пам’яті інші військові операції в ході проведення антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил: оборона Донецького аеропорту, бої на Світлодарській дузі, за Авдіївку, Дебальцеве, 32-й блокпост та інші.

Не забуваймо про подвиги наших Героїв, шануймо пам'ять українських синів, які віддали свої життя за єдину, незалежну Україну в російсько-українській війні, за нас з вами, за мир на рідній землі. 

На жаль, від нас йдуть найкращі. І це - така несправедливість. Тож у цей жалобний день висловлюю щирі співчуття родинам загиблих захисників, які втратили у війні з російським окупантом своїх синів, дочок, чоловіків, братів, сестер.

Вічна пам’ять загиблим, слава і честь живим захисникам України!

 

 

Сергій ШЛЕГЕЛЬ,
Ізяславський міський голова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Просимо висловити свою думку щодо схвалення схеми організації руху транспортних засобів з вул. Шевченка на вул. Героя України Олександра Петраківського (Вокзальна) біля БОСів 21,9.

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь