Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

БОГОСЛУЖІННЯ У СВЯТО ВМЧ. ПАНТЕЛЕЙМОНА ЦІЛИТЕЛЯ

Дата: 09.08.2021 17:00
Кількість переглядів: 430

Фото без опису

У понеділок сьомої седмиці після П’ятидесятниці 09 серпня, у день коли уся повнота Церкви Христової також молитовно вшановує і прославляє: Вмч. і цілителя Пантелеймона (305).

На запрошення настоятеля, благочинного Ізяславського округу, митрофорного протоієрея о. Володимира Ковальчука, преосвящений Павло, єпископ Хмельницький і Кам'янець-Подільський, у співслужінні священнослужителів Ізяславського, Шепетівського, Полонського благочинь Хмельницької єпархії, очолив Божественну Літургію свт. Іоана Золотоустого у храмі вмч. і цілителя Пантелеймона міста Ізяслав.

За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про українських воїнів та визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.

Також лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).

На запричасному проповідь виголосив настоятель парафії Покрови Божої Матері с. Христівка - протоієрей Віталій Костюк.

Після Літургії відбулась хресна хода навколо парафіяльного храму вмч. і цілителя Пантелеймона. По звершенні хресного ходу єпископ Павло привітав присутніх зі храмовим святом, подякував за спільну молитву і побажав, щоби благодать Святого Духа зійшла в цей величний день на людей, очищаючи від усякої скверни, і наповнила серця Божими чеснотами та прагненням до духовного життя. Також у своєму слові керуючий Хмельницькою єпархією закликав Боже благословення на настоятеля, парафіян, фундаторів та жертводавців парафії.

Своєю чергою настоятель храму протоієрей Володимир Ковальчук від імені усіх парафіян подякував архіпастирю за візит і спільну молитву.

Завершилося богослужіння уставним многоліттям та молитвою за Батьківщину: «Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!».

Участь у заходах із святкування храмового свята взяла заступниця Ізяславського міського голови Леся Божко. Після богослужіння Леся Володимирівна мала робочу зустріч преосвященим Павлом, єпископом Хмельницьким і Кам'янець-Подільським.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Просимо висловити свою думку щодо схвалення схеми організації руху транспортних засобів з вул. Шевченка на вул. Героя України Олександра Петраківського (Вокзальна) біля БОСів 21,9.

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь