A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

На Хмельниччині знову заборонили ловити раків

Дата: 05.08.2021 16:21
Кількість переглядів: 526

У звязку з другою линькою, встановлено заборону на лов раків у рибогосподарських водних об’єктах Хмельницької області. Триватиме вона понад півтора місяця – до 20 вересня поточного року.

Щороку з метою збереження та охорони популяції раків в Україні діє заборона на вило цих річкових мешканців. Основна мета заборони, яка встановлюється на території держави, – захистити членистоногих у період другої линьки, під час якої вони найбільш вразливі.

Линька раків відбувається один-два рази на рік у дорослих особин, а в молодих – щоразу при рості та розвитку. Вона триває від кількох годин до однієї доби. Наближення линьки можна помітити по матовому відтінку панцира. Крім того, він стає тонким і крихким.

Період формування та зміцнення нового панцира може тривати від одного до півтора місяця. Саме в цей час і діє заборона на вилов цих річкових мешканців. За їх вилов на порушника може чекати адміністративна відповідальність за ч. 3 або ч. 4 ст. 85 КУпАП – штраф до 680 грн. Окрім того, доведеться заплатити за кожного виловленого рака.

Хмельницький рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства, Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь