A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Обласна рада сприятиме громаді у реалізації проектів

Дата: 05.08.2021 14:22
Кількість переглядів: 475

Фото без опису

4 серпня голова обласної ради Віолета Лабазюк із робочою поїздкою перебувала в Ізяславській міській територіальній громаді.

Під час зустрічі із Ізяславським міським головою Сергієм Шлегелем, старостами сіл громади з Віолетою Лабазюк та депутатами обласної ради Тетяною Зеленко, Сергієм Іващуком та Вадимом Лозовим було обговорено перспективи розвитку, проаналізовано нагальні проблемні питання території, які потрібно вирішувати спільними зусиллями на користь мешканців населених пунктів Ізяславщини, залучаючи для цього фінансовий ресурс з різних джерел фінансування.

Як зазначила голова обласної ради Віолета Лабазюк: «Такі зустрічі є корисними як для обласної ради, так і для територіальних громад. Адже безпосередньо на місці є можливість ознайомитися з проблемами будь-якого спрямування та спільно віднайти шляхи їх вирішення». Водночас, Віолета Олександрівна поінформувала про реалізовані обласною радою проекти та ініціативи – оновлення обласних програм підтримки агропромислового комплексу, малого та середнього підприємництва, «Питна вода», розробки регіонального Плану поводження з твердими побутовими відходами, удосконалення діяльності закладів обласної комунальної власності.

Під час зустрічі Ізяславський міський голова Сергій Шлегель зазначив, що фінансова спроможність бюджету Ізяславської громади не дозволяє в повній мірі вирішувати питання соціально-економічного розвитку території. Це, у першу чергу, дорожня інфраструктура, яка потребує значних капітальних вкладень, забезпечення питною водою населених пунктів громади, освітлення населених пунктів, покращення матеріально-технічної бази, а також здійснення реконструкцій, капітальних ремонтів закладів освіти, охорони здоров’я та придбання шкільних автобусів.

На задоволення потреб громади з обласного бюджету у 2021 році спрямовано бюджету міської територіальної громади субвенцію спеціального фонду в сумі 3,7 млн.грн, на проведення капітального ремонту даху будівлі Радошівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та на нове будівництво зовнішніх мереж питного водопроводу вулиць села Михнів.

Проблемним питанням, як зазначив Сергій Шлегель, залишається відсутність надходжень коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження.

Також у ході зустрічі Віолета Лабазюк зазначила: «Наша мета – до 2023 року забезпечити населення області якісною питною водою. Окрім спрямування ресурсу обласного бюджету у рамках регіональної програми «Питна вода Хмельниччини», є надія на залучення коштів Державного бюджету на будівництво водозапірних споруд, водопровідних та очисних споруд та реконструкцію водомереж у населених пунктах краю відповідно до державної цільової соціальної програми “Питна вода України” на 2022-2026 року, концепція якої вже схвалена Кабінетом Міністрів України», –

Разом з тим, було озвучено й ряд проблемних питань. Зокрема, що порушення перед Кабінетом Міністрів України питання щодо відновлення видатків державного бюджету за бюджетною програмою «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на підтримку розвитку об’єднаних територіальних громад», адже сьогодні ці кошти могли б суттєво допомогти кожній із громад області – спрямувати на ремонт інфраструктури, закладів охорони здоров´я, соцзахисту, культури тощо.

«Обласна рада сприятиме громадам у реалізації проектів. Розуміючи проблеми територіальних громад, будемо спільно з депутатським корпусом, представниками бюджетоутворюючих підприємств територіальних громад та громадами намагатися допомогти у залученні інвестицій з метою реалізації першочергових проектів задля розвитку кожної громади та Хмельниччини загалом. Водночас, разом з Агенцією регіонального розвитку області чекаємо від територіальних громад цікавих ідей та пропозицій, втілення яких дозволить створити робочі місця та наповнити місцеві бюджети, а фінансовий ресурс спрямувати на забезпечення всіх сфер життєдіяльності громад», – зазначила Віолета Лабазюк.

Цього ж дня Віолета Лабазюк спільно депутатами обласної ради Тетяною Зеленко, Сергієм Іващуком та Вадимом Лозовим відвідали Ізяславський навчально-реабілітаційний центр Хмельницької обласної ради.

Фото без опису

 

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь