A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

«Як не стати жертвою торгівлі людьми»

Дата: 02.08.2021 15:56
Кількість переглядів: 390

30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році. На сьогодні близько 40  мільйонів людей усього світу є жертвами торгівлі, більше                 90 % осіб страждають від трудової експлуатації. Торгівля людьми – найбільша злочинна діяльність, що активно розвивається та набирає обертів щоденно. На жаль, Україна залишається країною постачання, транзиту та поступово стає країною призначення для торгівлі людьми.

З метою підвищення інформованості громадськості з цієї  глобальної проблеми  і привернення уваги до важкого становища людей усього світу, які стали жертвами торгівлі людьми, в Ізяславській територіальній громаді проведені тематичні заходи.

У рамках заходів із відзначення цього дня на базі Ізяславської районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості було проведено семінар «Як не стати жертвою торгівлі людьми». Провідний фахівець із соціальної роботи Комунальної Установи «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради Юлія Потюк повідомила присутнім про актуальність проблеми торгівлі людьми, види експлуатації (трудова, сексуальна, використання у порнобізнесі, втягнення у злочинну діяльність та ін.). Детально було розглянуто питання вербування  людей (втягнення особи в експлуатацію у будь-який спосіб та під будь-яким приводом). Адже в умовах сучасності дуже часто людина може потрапити в пастку через оголошення про працевлаштування, туристичні, шлюбні агенції, сайти знайомств або через близьке соціальне оточення.

Також, спільно із фахівцями Ізяславської районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості, було проведено вуличну просвітницьку акцію до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми. Біля центральної дошки оголошень   Ізяслава було розгорнуто інформаційний куточок, підібрано інформаційні матеріали (буклети, листівки, візитки) щодо форм торгівлі людьми, безпечного виїзду за кордон з метою навчання, працевлаштування, подорожей. Люди змогли отримати інформацію щодо видів трудової експлуатації, сутності трудової міграції, відповідальності за вчинення фактів торгівлі людьми. Фахівці центру зайнятості в ході проведення акції повідомили людям про наслідки нелегального працевлаштування за кордоном, основні ризики та наслідки, з якими може зіткнутися людина в процесі нелегальної трудової міграції.

Учасникам акції роздано листівки щодо організацій в Україні та Хмельницькій області, які надають допомогу у сфері протидії торгівлі людьми,.

 Маємо сподівання, що проведення подібних заходів дасть змогу підвищити рівень знань населення про явище торгівлі людьми, види експлуатації та способи захисту у ситуації ризику.

 

 

За матеріалами КУ

 «Центр надання соціальних послуг»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь