A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

На Ізяславщині вшанували пам’ять Георгія Кірпи

Дата: 20.07.2021 12:06
Кількість переглядів: 408

20 липня 2021 року  відзначав би 75-річчя з дня народження Герой України, Генеральний директор Укрзалізниці, міністр транспорту та зв’язку України Георгій Кірпа. Проте не судилось… У 2004 році його життя обірвалось за трагічних обставин.

Вшанувати світлу пам’ять непересічної для України особистості та свого земляка в цей день в рідному селі Георгія Кірпи Клубівка біля його пам’ятника зібрались місцеві жителі села, друзі, керівництво громади та інші.

Цей захід – черговий вияв пошани Георгію Кірпі, який у непрості часи очолив залізничну галузь і зробив у ній чимало позитивних перетворень. Саме за часів його керування почали массово проводити реконструкцію вокзалів та станцій, будувати нові дороги. Обіймаючи посаду міністра транспорту України, Георгій Миколайович також зумів за короткий час модернізувати усю транспортну галузь.

Жителі Клубівки та всього Ізяславського краю, як і співвітчизники, свято бережуть пам’ять про перебування свого земляка.

У меморіальному заході взяли участь: заступник Ізяславського міського голови Василь Сложинський, староста сіл Клубівка, Васьківці, Ревуха Лариса Макарчук, колишній очільник Ізяславської районної ради, Ізяславської районної державної адміністрації Петро Зайчук, директор Клубівського ліцею імені Героя України Олега Довгого Роман Шелепнюк, колишній Клубівський сільський голова Леся Остапчук. У своїх виступах вони неодноразово наголосили, що життєвий шлях Георгія Кірпи є прикладом вірного служіння своєму народу та Україні. Юний житель села Клубівка Назарій Самчук прочитав вірш присвячений пам’яті Георгія Миколайовича Кірпи, написаний  у свій час Василем Івановичем Кравчуком.  

До підніжжя пам’ятника Героя України Георгія Кірпи поклали вінки і квіти, керівництво громади, його друзі, представники громадськості, а також всі присутні вшанували його пам'ять  хвилиною мовчання.

Далі заходи продовжились на території музеї Героя України Георгія Кірпи, що розташований в селі Клубівка на території його рідного обійстя де він провів свої дитячі та юнацькі роки.

Всі бажаючі змогли ознайомитись із експозицією музею Герогрія Кірпи, що знаходить у його рідній хаті.

Колектив народного аматорського хору імені Георгія Кірпи Клубівського сільського будинку культури (керівник Антоніна Лукаревська) представив учасникам заходу свої мистецькі напрацювання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь