Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

«Трудова міграція молоді має бути безпечною»

Дата: 30.06.2021 10:52
Кількість переглядів: 463

Фото без опису

29 червня 2021 року в рамках роботи Відкритої школи онлайн-комунікацій на базі Ізяславської районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості проведено вебінар на тему: «Трудова міграція молоді має бути безпечною», в якому  взяла участь провідний фахівець Комунальної Установи «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради Юлія Потюк.

Метою вебінару було підвищення рівня обізнаності молоді, що перебуває на обліку в центрі зайнятості, із питанням трудової міграції, основними ризиками нелегальної трудової міграції. Провідний фахівець профорієнтації відділу надання соціальних послуг Ізяславської районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості Тетяна Франчук в ході проведення вебінару акцентувала увагу на сутності та наслідках трудової міграції, основними ризиками нелегальної трудової міграції тощо.

Юлія Потюк ознайомила учасників вебінару  із явищем торгівлі людьми як глобальною проблемою сучасності, адже торгівля людьми – це найбільш активно розвинена злочинна діяльність, що приносить щорічний дохід у 150 мільярдів доларів США. На сьогоднішній день дуже важливо ознайомлювати молодих людей із  питанням торгівлі людьми та трудової експлуатації, адже рівень безробіття в Україні вкрай високий, громадяни під час пошуку роботи і засобів до існування часто втрачають пильність і стають вкрай вразливими.

Особлива увага приділялась тому, яким чином відбувається вербування людей для подальшої експлуатації та основні групи ризику громадян. Адже слід пам’ятати, що у пастку работоргівців може потрапити будь-яка особа, незалежно від віку, статі, соціального стану.

Також Юлія Потюк повідомила учасників вебінару про правовий захист громадян України від протиправних дій внаслідок нелегальної міграції та торгівлі людьми, організації та установи, які здійснюють підтримку громадян України за кордоном.

 

За матеріалами КУ «Центр надання соціальних послуг»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь