A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Ніким не успадкована спадщина – переходить у власність територіальної громади

Дата: 22.06.2021 16:36
Кількість переглядів: 692

Фото без опису

Шепетівською окружною прокуратурою в ході вивчення стану додержання вимог земельного та цивільного законодавства щодо можливого повернення до комунальної власності об’єднаних територіальних громад майна громадян, спадщина після смерті яких ніким не успадкована, встановлено, що у липні 2016 року померла громадянка,1932 року народження, останнім місцем проживання якої був будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів.

Після смерті цієї особи на території сільської ради залишилась  земельна ділянка,  площею 2,5172 га., вартістю 181 238, 4 гривень, що належала останній на праві власності згідно державного акту.

Разом з тим, в порушення ст. 1277 Цивільного кодексу України, ст.ст. 16, 50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» упродовж тривалого часу органами місцевого самоврядування не вживались заходи щодо подання до суду заяви про визнання спадщини відумерлою та, як наслідок,  вищевказана земельна ділянка не перейшла у власність територіальної громади, до бюджету територіальної громади не надходять кошти від розпорядження цією земельною ділянкою, яка, як встановлено,на момент смерті особи  перебувала в оренді місцевого фермерського господарства, що зумовлює подальше протиправне та безоплатне користування земельною ділянкою та порушує інтереси держави у вказаній сфері.

У зв’язку із вищенаведеним, окружною прокуратурою 08.06.2021 направлено до Ізяславського районного суду заяву про визнання спадщини відумерлою та передачу її територіальній громаді відповідно до закону.

 

Інформація Шепетівської окружної прокуратури


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь