A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Відбулась літературна зустріч із Лорою Підгірною

Дата: 11.06.2021 11:52
Кількість переглядів: 642

Фото без опису

10 червня 2021 року  за ініціативи Ізяславської центральної бібліотеки  в приміщенні картинної галереї Ізяславського історико-краєзнавчого музею    було зорганізовано зустріч  із письменницею, українською журналісткою, сценаристкою, громадською діячкою, блогеркою, авторкою проекту «Літературний туризм» ЛОРОЮ ПІДГІРНОЮ із Кам’янця-Подільського.

На захід завітало чимало жителів громади шанувальників української літератури небайдужих до історії України: працівники бібліотек громади, Ізяславського будинку культури, Ізяславського історико-краєзнавчого музею, вчителі закладів освіти, жителі міста та сіл громади, тощо. На літературну зустріч також завітали: Ізяславський міський голова Сергій Шлегель, завідувач сектору культури та туризму міської ради Валентин Соловйов, Заслужений художник України Микола Ткачук, представники місцевих засобів масової інформації.

Під час зустрічі Лора Підгірна представила свій  цикл українських історично-авантюрних, пригодницьких романів про українського Джеймса Бонда – контррозвідника УНР, Марка Шведа.

У  легкій, доступній і безпосередній вона розповіла про перші чотири книги циклу, що вже побачили світ   із задуманої авторкою серії з 10 романів.

Марко Швед – український Джеймс Бонд. Він – життєстверджуючий, переможний, позитивний герой,  який переборює неймовірні труднощі, закохується в красунь, перемагає зло і завжди залишається живим і неушкодженим.  Лора Підгірна зауважила, що українська література багата на приклади страждань і героїчної смерті в ім’я справедливості. На думку авторки, у сучасних реаліях важлива орієнтація на утвердження життя, на перемогу, бо герої не вмирають.

Також письменниця представила свій історично-авантюрний роман, що став лауреатом Міжнародного конкурсу «Коронація Слова-2017» — «Омбре. Над темрявою і світлом», який розповідає про діяльність ордену тапмплієрів на Поділлі. Зараз авторка працює над продовженням роману «Омбре», який носитиме назву «Екліпс.Темінь наступає» та історичним романом з елементами фентезі «Хутір «Осіяння»», який, за словами Лори Підгірної, розповідатиме про діяльність УПА і стане такою собі «Сторожовою заставою» для дорослих.

Письменниця також радо ділилася із присутніми секретами своєї творчості.

ДОВІДКОВО

Лора Підгірна – народилася 13 липня 1976 року у селі Шустівці, Кам’янець-Подільського району Хмельницької області. Навчалася в Кам'янець-Подільській ЗОШ № 4, міському ліцеї №18. Закінчила з відзнакою історичний факультет Кам’янець-Подільського Національного університету імені Івана Огієнка.

Працювала журналісткою в Кам'янець-Подільській газеті «Подолянин». Була редактором газети «Погляд» (м. Хмельницький). Найдовше співпрацювала з «Подільською порадницею» та «Криминальним обозрением». Завдяки роботі в журналі «Краля» мала змогу познайомитися з багатьма публічними людьми України. Десять років проживала в Києві, працювала в газеті «Життя, як воно є». У Кам'янці-Подільському продовжила займатися журналістикою та літературно-мистецькими проєктами. Зокрема створила власне видання про культуру, мистецтво та непересічних людей «PROMO LUX» та започаткувала проект «Літературний туризм», який успішно діє уже впродовж більше п'яти років на територіях Хмельниччини, Тернопільщини, Львівщини. Пізніше, мешкаючи у Волочиську, видавала повнокольорове регіональне видання «Вечірні Новини» та продовжила діяльність культурологічних, краєзнавчих та просвітницьких проєктів, зокрема «Петлюрівські читання у Кам'янці на Поділлі», «Свято Срібної сурми» — родинне дитяче свято на честь народження УПА та Козацької Покрови, краєзнавчий проєкт «Тарноруда», «Під знаком Білої Троянди» та «Чорні Запорожці повертаються».

У 2017 році авторка започаткувала у серії «Український історичний вестерн» цикл романів саги «Шведіана» «Пригоди Марка Шведа». Наразі, у видавництві «КМ-Букс» вийшла перша частина під назвою «Червона Офелія» (2017), друга — «Печатка Святої Маргарити» (2018), третя — «Під чужим прапором» (2019) та четверта — «Полювання но чорного дика» (2020).

У травні 2017 року побачив світ її  історично-авантюрний роман, що став лауреатом Міжнародного конкурсу «Коронація Слова-2017» — «Омбре. Над темрявою і світлом»

У планах авторки продовження саги «Шведіана» «Пригоди Марка Шведа», п'ята частина «І велети падають» та історично-біографічний роман про генерал-полковника Армії УНР Олександра Удовиченка «Стій Сонце над Гаваоном».

Лора Підгірна захоплюється кіно, історією, кулінарією, краєзнавством. Досліджує історію часів Гетьманщини та УНР.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь