Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Ансамбль «Барвограй» взяв участь у ІІ турі VI Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії імені Павла Вірського

Дата: 08.06.2021 08:58
Кількість переглядів: 585

Фото без опису

Відлунали останні акорди яскравого дійства – ІІ туру VI Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії імені Павла Вірського, яке 05 червня 2021 року відбулося в місті Хмельницькому на сцені обласного академічного музично-драматичного театру імені М.Старицького.

Фестиваль-конкурс проходить за ініціативи Національної хореографічної спілки України, за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України. На Хмельниччині організацією та проведенням фестивалю-конкурсу опікувались  обласний осередок Національної хореографічної спілки України в Хмельницькій області, Департамент інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької обласної державної адміністрації та Хмельницький обласний науково-методичний центр культури і мистецтва.

Цей культурно-мистецький проект був започаткований ще у 2001 році і проводиться один раз на три роки з метою збереження і розвитку народних традицій хореографії, збереження професійного і аматорського мистецтва, підвищення художнього рівня балетмейстерських постановок. У вересні – грудні 2019 року відбулись І обласні тури VІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії імені Павла Вірського.

У зв’язку з пандемією COVID -19, заходи фестивалю-конкурсу, що передбачались на 2020 рік було перенесено на 2021. Регіональні тури відбулись в Одесі, Харкові, Дніпрі, Луцьку, Львові та Києві. І ось це свято завітало до Хмельницького.

Конкурсні програми на суд журі представили переможці І туру фестивалю-конкурсу Кіровоградської (5 колективів), Вінницької (8 колективів), Чернівецької (5 колективів) та Хмельницької областей. Хмельниччину представляли 15 колективів в 9 номінаціях з мистецьких шкіл області, міських та сільських БК, Палаців творчості дітей та юнацтва та Центру дитячої та юнацької творчості, дитячих хореографічних студій та загальноосвітніх шкіл, коледжу культури і мистецтв, а це біля 400 учасників. Ізяславщину преставляв зразковий ансамбль народного танцю «Барвограй» Ізяславської дитячої школи мистецтв (керівник Зоряна Кузема).

Конкурсні виступи оцінювали провідні діячі культури і мистецтва України на чолі з Героєм України, народним артистом України, лауреатом Національної премії України імені Т.Шевченка, професором, академіком Національної академії мистецтв України, завідувачем кафедри хореографії факультету мистецтв Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, завідувачем кафедри хореографії Національного педагогічного університету імені М.Драгоманова, Генеральним директором-художнім керівником Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України імені Павла Вірського, Почесним громадянином міста Києва, Головою Національної хореографічної спілки України – Вантухом Мирославом Михайловичем.

Колективи Хмельниччини показали достойний виконавський рівень, високу сценічну культуру, різноманіття хореографічних постановок та отримали високі оцінки від журі. Свідченням цього є те, що 9 хореографічних колективів із 15, включно з Академічним ансамблем пісні і танцю «Козаки Поділля» Хмельницької обласної філармонії, будуть мати честь представляти нашу область у ІІІ заключному турі VI Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії імені Павла Вірського у місті Києві.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Просимо висловити свою думку щодо схвалення схеми організації руху транспортних засобів з вул. Шевченка на вул. Героя України Олександра Петраківського (Вокзальна) біля БОСів 21,9.

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь