A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Ансамбль «Барвограй» взяв участь у ІІ турі VI Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії імені Павла Вірського

Дата: 08.06.2021 08:58
Кількість переглядів: 530

Фото без опису

Відлунали останні акорди яскравого дійства – ІІ туру VI Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії імені Павла Вірського, яке 05 червня 2021 року відбулося в місті Хмельницькому на сцені обласного академічного музично-драматичного театру імені М.Старицького.

Фестиваль-конкурс проходить за ініціативи Національної хореографічної спілки України, за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України. На Хмельниччині організацією та проведенням фестивалю-конкурсу опікувались  обласний осередок Національної хореографічної спілки України в Хмельницькій області, Департамент інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької обласної державної адміністрації та Хмельницький обласний науково-методичний центр культури і мистецтва.

Цей культурно-мистецький проект був започаткований ще у 2001 році і проводиться один раз на три роки з метою збереження і розвитку народних традицій хореографії, збереження професійного і аматорського мистецтва, підвищення художнього рівня балетмейстерських постановок. У вересні – грудні 2019 року відбулись І обласні тури VІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії імені Павла Вірського.

У зв’язку з пандемією COVID -19, заходи фестивалю-конкурсу, що передбачались на 2020 рік було перенесено на 2021. Регіональні тури відбулись в Одесі, Харкові, Дніпрі, Луцьку, Львові та Києві. І ось це свято завітало до Хмельницького.

Конкурсні програми на суд журі представили переможці І туру фестивалю-конкурсу Кіровоградської (5 колективів), Вінницької (8 колективів), Чернівецької (5 колективів) та Хмельницької областей. Хмельниччину представляли 15 колективів в 9 номінаціях з мистецьких шкіл області, міських та сільських БК, Палаців творчості дітей та юнацтва та Центру дитячої та юнацької творчості, дитячих хореографічних студій та загальноосвітніх шкіл, коледжу культури і мистецтв, а це біля 400 учасників. Ізяславщину преставляв зразковий ансамбль народного танцю «Барвограй» Ізяславської дитячої школи мистецтв (керівник Зоряна Кузема).

Конкурсні виступи оцінювали провідні діячі культури і мистецтва України на чолі з Героєм України, народним артистом України, лауреатом Національної премії України імені Т.Шевченка, професором, академіком Національної академії мистецтв України, завідувачем кафедри хореографії факультету мистецтв Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, завідувачем кафедри хореографії Національного педагогічного університету імені М.Драгоманова, Генеральним директором-художнім керівником Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України імені Павла Вірського, Почесним громадянином міста Києва, Головою Національної хореографічної спілки України – Вантухом Мирославом Михайловичем.

Колективи Хмельниччини показали достойний виконавський рівень, високу сценічну культуру, різноманіття хореографічних постановок та отримали високі оцінки від журі. Свідченням цього є те, що 9 хореографічних колективів із 15, включно з Академічним ансамблем пісні і танцю «Козаки Поділля» Хмельницької обласної філармонії, будуть мати честь представляти нашу область у ІІІ заключному турі VI Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії імені Павла Вірського у місті Києві.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь