Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Відбулось ЗНО з української мови/української мови і літератури

Дата: 01.06.2021 17:00
Кількість переглядів: 387

Фото без опису

1 червня, відбулось тестування основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання 2021 з української мови та української мови і літератури.  

Участь у тестуванні з української мови і літератури взяли 222 533 особи, що становить 88,8% від загальної кількості зареєстрованих, для проходження тестування з української мови з’явилися 68 716 осіб, що становить 54,4%.

75 учасників ЗНО не були допущені до пунктів тестування, з них  12 – через виявлення ознак гострих респіраторних захворювань. Дотримання процедури тестування контролювали 135 громадських спостерігачів.

Найбільше учасників тестування з української мови і літератури – 91,93% зареєстрованих – було зафіксовано у Хмельницькій області, найменше – 81,9% – у Закарпатській. ЗНО з української мови найбільше складали у Києві (77,56%), найменше – у Чернівецькій області (29,25%).

Для проходження зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та української мови і літератури для випускників закладів загальної середньої освіти колишніх Ізяславського та Білогірського районів в місті Ізяслав діяло два пункти тестування: на базі Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №5 ім.О.Онищука, гімназія» (ЗНО з української мови) та на базі Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №2, ЛІЦЕЙ» ім.О.Кушнірука (ЗНО з української  мови та літератури).

Із завданнями сертифікаційних робіт можна ознайомитися в розділі «ЗНО-2021». У цьому ж розділі буде розміщено правильні відповіді до тестів. Результати тестування з української мови/української мови і літератури будуть відомі до 25 червня.

Цьогоріч Верховною Радою було ухвалено закон про звільнення здобувачів повної загальної середньої освіти 2021 року від обов’язкового проходження ДПА у формі ЗНО. Водночас тестування з української мови і літератури є універсальним, тобто за його проходження можна отримати результат ДПА, результати для вступу за технічними чи гуманітарними напрямами підготовки, водночас за виконання завдань сертифікаційної роботи з української мови можна було отримати результат ДПА, а також результат ЗНО для вступу до закладів вищої освіти на технічні спеціальності.

Ймовірно, саме через звільнення учасників від обов’язкового проходження ДПА, а також через вужчі можливості для використання результатів сертифікаційної роботи з української мови, значна кількість учасників не з’явилися для проходження цього іспиту.

Нагадаємо, основна сесія ЗНО-2021 розпочалась 21 травня тестуванням з хімії й проходить з дотриманням всіх протиепідемічних правил.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь