A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Спільна робота фахівців у сім’ях з дітьми Ізяславської територіальної громади

Дата: 02.06.2021 08:50
Кількість переглядів: 407

Фото без опису

28  травня відбувся виїзд фахівців із соціальної роботи комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради спільно із представником відділу «Служба у справах дітей» Ізяславської міської ради, дільничним інспектором відділу поліцейської діяльності № 2 Шепетівського районного управління поліції ГУ НП в Хмельницькій області в сільську місцевість Ізяславської міської територіальної громади.

В ході виїзду фахівцями забезпечено відвідування сімей, які опинились у складних життєвих обставинах  за місцем їх проживання в с. Ріпки, с. Михнів,       с. Закружці. В ході роботи із сімями зазначеної категорії спеціалістами забезпечено проведення оцінювання потреб дітей та їх сімей,  перевірено стан задоволення базових потреб дітей щодо здоровя, харчування, навчання, емоційного розвитку та побутових потреб. З батьками проведено розяснювальну роботу щодо потреб дітей відповідно до їх статі та віку, фізичного та емоційного здоровя, мотиваційну роботу щодо належного виконання батьківських обовязків, якісного задоволення дитячих потреб, профілактики, ліквідації (мінімізації) чинників, які несприятливо відображаються на життєдіяльності родин.

Надання соціальних послуг проводилось з метою попередження нецільового використання  державної соціальної допомоги при народженні дитини та виплат одиноким матерям, підвищення батьківського потенціалу сімей, в яких є ознаки неналежного виконання батьківських обов’язків.  Батькам  надано рекомендації щодо придбання необхідних для дітей продуктів харчування, одягу, взуття, засобів гігієни, постільної білизни та ін. Особливо наголошувалось на необхідності  приведення у  відповідність санітарно-гігієнічних норм проживання сімей та дотримання протипожежних норм при користуванні електроприладами та пічним опаленням помешкань. Також з батьками проводилась робота щодо профілактики негативних явищ, зокрема профілактика зловживання алкогольними напоями.

Фахівцями із соціальної роботи надано консультації батькам щодо налагодження взаємостосунків з дітьми та необхідності придбання дитячих книжок та розвиваючих іграшок для всебічного розвитку дітей, забезпечення потреби в обстеженні та лікуванні дитини.

В ході виїзду проведено обстеження умов проживання у 8-х сім’ях, визначено потреби дітей, стан батьків та їх спроможність виконувати батьківські обов’язки. Членів сімей проінформовано щодо організацій, куди можна звертатися у випадку скоєння домашнього насильства. За результатами роботи у сім’ях складено акти оцінки потреб сім’ї.  Роботу в сім’ях проведено із дотриманням вимог карантину.

 

За матеріалами КУ «Центр надання соціальних послуг»

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь