A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

В Ізяславі відбувся меморіальний захід з нагоди Дня пам'яті жертв політичних репресій

Дата: 16.05.2021 16:04
Кількість переглядів: 538

В історії нашої країни є сторінки, про які важко згадувати. День пам'яті жертв політичних репресій, що відзначається щороку у третю неділю травня, займає особливе місце в календарі пам'ятних дат.

У цей день нас об'єднує пам'ять про трагічні сторінки в історії країни, коли тисячі людей були необгрунтовано піддані репресіям, звинувачені в злочинах, відправлені на заслання, позбавлені життя. У жерло політичних репресій були кинуті найбільш діяльні, повні сил і творчої енергії люди. Їм довелося пройти через тяжкі випробування. Важко передати словами всю глибину трагедії, яку їм довелося пережити. Але вони вистояли і зуміли зберегти свої кращі людські якості, віру в людей і любов до Батьківщини.

16 травня, у день скорботної дати, біля меморіалу памяті жертв голодоморів та політичних репресій в місті Ізяслав, відбувся захід, в якому взяли участь керівники громади, представники виконавчого апарату міської ради та депутатського корпусу, працівники закладів культури, жителі міста.     

Розпочалось зібрання спільною молитвою в пам'ять про жертв комуністичного терору у різні періоди історії України. Поминальну службу провів благочинний храмів Ізяславського округу Хмельницької єпархії Православної Церкви України митрофорний протоієрей о. Володимир Ковальчук.

Під час зібрання до присутніх звернувся Ізяславський міський голова Сергій Шлегель, який у своїй промові зазначив: «Сучасна Українська держава засуджує будь - які прояви агресії у ХХІ столітті. Український народ ціною життя тисяч патріотів сьогодні вкотре відстоює право на своє мирне майбутнє, і тому солідарний з усіма народами, які постраждали і продовжують зазнавати страждань від тоталітарних режимів.

Практика застосування методів політичного терору є звичною для деяких правлячих режимів і нині. Так, на загарбаних Російською Федерацією українських територіях продовжуються репресії проти українців, кримських татар, усіх, хто вважає Україну своєю Вітчизною. Багато людей зникли безвісти. Піддаються фізичним і моральним тортурам захоплені бойовиками українські військовослужбовці, добровольці, волонтери. Потрібно, щоб пам’ять про невинно загублені людські життя згуртувала нині живих, додала сучасникам сили, мудрості для розбудови власної держави на рідній українській землі».

Також присутні схилили голови та вшанували хвилиною мовчання загиблих жертв політичних репресій та поклали квіти до пам’ятного знаку.

Скільки б не минуло років, ми не маємо права забувати про страшні часи, про безвинно постраждалих людей. Ми повинні пам'ятати про те, що немає нічого ціннішого за людське життя, а також виховувати в наших дітях повагу до прав і свобод людини, вірність національним, культурним і духовним традиціям.

16.05.2021 р.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь