A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

В населених пунктах громади відбулись меморіальні заходи до Дня пам’яті та примирення та до Дня перемоги на нацизмом у Європі

Дата: 11.05.2021 11:00
Кількість переглядів: 388

Фото без опису

Пам’ять… Вона нетлінна і вічна. Вона дивиться на нас із старих фронтових фотографій, з тих речей, які зберігають колишні фронтовики, і не дає померкнути жодній героїчній сторінці історії перемоги над фашизмом.

Минуло 76 років, відколи замовкли останні постріли гармат в Європі у Другій світовій війні, настала тиша, прийшов на нашу землю мир довгоочікуваний, вистражданий, оплачений найвищою ціною людського життя. Все далі відходять грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя. Кожен із нас поділяє думку, втілену в словах: «Ніколи знову».

8 та 9 травня, у всіх населених пунктах Ізяславської міської територіальної громади  відбулися меморіальні тематичні заходи до Дня памяті та примирення  (08 травня) та до Дня перемоги над нацизмом в  Європі у Другій світовій війні (09 травня) з метою вшанування пам’яті ветеранів війни, усіх хто загинув від рук нацистів.

У ці дні ми згадуємо всіх, хто загинув. У ці дні дякуємо тим, хто відбивав нацистську навалу на передовій, хто працював у тилу, хто не здавався на окупованих територіях та робив внесок у спільну перемогу, знаходячись у підпіллі. Нам і сьогодні доводиться захищати рідну землю. І наші мужні земляки знову показують справжній героїзм, бо український народ перемагає не лише зброєю, а й силою духу. У цей світлопам’ятний день низько вклоняємося всім ветеранам, які подарували нам не тільки мирне життя, але й власним прикладом показали, як треба боротися, аби перемогти. Історія Другої світової війни живе в пам’яті кожного українця, адже події 1939 – 1945 років торкнулися кожної родини та кожної людини на нашій землі

 Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 років. Не щезне в пам’яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над нацизмом.

8 та 9 травня до меморіалів загиблим односельчанам, братських та одиночних могил воїнів-визволителів, партизанів було покладено квіти та вінки. Представниками православного духовенства громади були відслужені поминальні служби.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь