Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Відбулося покладання квітів з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 09.05.2021 11:42
Кількість переглядів: 408

Фото без опису

9 травня у Парку Слави міста Ізяслав відбулося покладання квітів до до обеліска Слави з нагоди відзначення Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (1939-1945).

Квіти до братської могили воїнів та партизанів, які у 1944 році визволяи Ізяславщину від нацистських загарбників, поклали міський голова Сергій Шлегель та представники Ізяславського осередку Організації ветеранів Ураїни.

Зазвичай, 8 та 9 травня в Ізяславі проходить ряд традиційних загальноміських урочистостей, в яких беруть участь мешканці. Цьогоріч у зв’язку із запровадженим карантином з метою недопущення поширення коронавірусної інфекції заходи відбулися в обмеженому форматі та з дотриманням карантинних вимог. Однак віддати данину поваги та покласти квіти до пам’ятників могли усі охочі (із дотриманням соціального дистанціювання та маскового режиму).

Також було забезпечено он-лайн трансляцію з Парку  Слави на сторінці «Ізяславська міськ територіальна громада» у соціальній мережі «Фейсбук».

Пам’ять про Другу світову війну непідвладна ні часу, ні обставинам.

У свої горнила вона втягнула 62 країни з 73-х, які існували в той час у світі. Народ України один із тих, хто втратив неймовірно велику кількість своїх воїнів у цій трагедії світового масштабу. Українські солдати мужньо та героїчно виборювали  для світу свободу від нацистських загарбників.

Ця дата – героїзм, пам’ять та вічна скорбота за втраченими мільйонами нерозквітлих українських доль. Це свято сильних духом, котрі у дуже непростий час змогли піднятися на боротьбу та здолати нацизм, тим самим подарувавши нащадкам майбутнє.

Вже не перший рік святкування відбувається під символічним гаслом – “Ніколи знову!”, наголошуючи, що потрібно зробити все можливе для того, щоб подібне у людській історії більше ніколи не повторилося.

Пам’ятаємо. Перемагаємо.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь