A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Ізяславчани відзначили День пам'яті та примирення

Дата: 08.05.2021 19:01
Кількість переглядів: 510

Фото без опису

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Цей день присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни. Тим, хто загинув на її фронтах, в окопах і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

08 травня в Парку Слави міста Ізяслав відбувся меморіальний захід з нагоди Дня памяті та примирення. Поминальну службу за жертвами Другої світової війни відправили багочинний храмів Ізяславського округу Хмельницької єпархії Православної Церкви України митрофорний протоієрей о. Володимир Ковальчук та настоятель храму святих Кузьми та Демяна ПЦУ села Клубівка митрофорний протоієрей о. Миколай Назарчук.

Спільно із духовенством громади піднесли свої молитви до Всевишнього Ізяславський міський голова Сергій Шлегель, голова Ізяславської ради Організації ветеранів України Лідія Загоруй, жителі громади.

"У День пам’яті та примирення ми схиляємо голову перед загиблими та висловлюємо пошану до тих, хто віддав життя за світ без війни. Їхній героїзм і жертовність нагадують про те, як легко втратити мир і як важко його повернути. Сьогодні, в День пам’яті та примирення, ми вшановуємо подвиг нашого народу, який зробив вагомий внесок у перемогу над нацизмом. Його мужність, відвага і хоробрість ніколи не будуть забуті", - зазначив у своєму пастирському слові, по закінчнні меморіального заходу, отець Володимир.

Ізяславською міською радою було забезпечено он-лайн трансляцію заходу на сторінці «Ізяславська міська територіальна громада» соціальної мережі «Фейсбук».

08.05.2021 р.

Відділ організаційно-кадрової роботи виконавчого апарату міської ради

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь