A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Звернення Ізяславського міського голови з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 08.05.2021 19:35
Кількість переглядів: 547

Фото без опису

9 Травня Україна відзначає– День перемоги над нацизмом.

Пам’ятаючи всі жахи того періоду, ми не робимо з війни культу. І цей важливий день – не рекламна кампанія, не змагання гасел, не помпезний конкурс танців на кістках. Бо для вшанування подвигу кожного, хто наближав перемогу, головне не гучність, а щирість. І наша перемога у кожного в серці.

Наша країна, проти якої здійснюється військова агресія, більше, ніж будь-яка інша, цінує мир. Тому що, - сказав би Олександр Довженко, - знову "Україна в огні". Тому що надто очевидними є паралелі між подіями в Європі наприкінці 30-х років минулого століття і тепер. Тому що Україна, яка не була в ті роки незалежною державою, де-факто стала членом антигітлерівської коаліції, а ми, український народ - народом-переможцем. Хоча закінчення Другої світової так і не зробило Україну вільною.

І урочистості цих днів дають змогу нам як ніколи глибоко осягнути минуле, оцінити його вплив на сьогодення, зробити правильні висновки на майбутнє. І проаналізувати ті події винятково в українській системі координат!

Планетарній катастрофі, якою стала Друга світова, можна було запобігти. Якби не ховали голову в пісок, якби не розраховували на те, що кожна нова порція людської крові ось-ось наситить хижака-агресора, якби не тішили себе ілюзіями, мовляв, нас-то ця біда якось омине.

Сьогодні ветеранів Другої світової залишилося вкрай мало. І дуже шкода, що ми згадуємо про них здебільшого в ці травневі дні. Хоча повинні дякувати їм щодня. Вони віддали війні свою молодість для того, щоб молодість була у нас.  

Для більшості українців  сумновідома  образлива і зневажлива заява щодо наших ветеранів і всіх українців, - ніби Росія виграла б війну і без України. Такі слова - це і наруга над пам'яттю загиблих воїнів, і знущання над почуттями живих ветеранів.

Ніхто не має права монополізувати перемогу над нацизмом, а тим більше використовувати її для апології своєї імперської політики! Ця перемога - спільний здобуток всього людства, антигітлерівської коаліції та народів колишнього Радянського Союзу.

Сьогодні питання війни й миру - гострі та актуальні сьогодні як ніколи.

Найголовніше в чому прорахувався ворог - в готовності українців зі зброєю в руках захищати рідну землю, в незламності нашого духу та патріотизмі не на словах, а на ділі.

Ворог хотів протиставити нас одне одному, а вийшло навпаки. Важкі випробування, одна на всіх біда й спільна радість, невдачі і перемоги - все це остаточно згуртувало нас у сучасну українсько-європейську політичну націю. Націю, яка стоїть на міцній основі спільного і сильного громадянства й патріотизму. 

З 9 Травня! З Днем Перемоги! 

З повагою,

Сергій ШЛЕГЕЛЬ,

Ізяславський міський голова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь