A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

На Ізяславщині вшанували пам'ять жертв Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2021 12:34
Кількість переглядів: 533

Фото без опису

Чорнобиль поламав життя мільйонів людей, назавжди розділив їх долі на дві половини: мирне життя до катастрофи і небувале горе, яке не піддається будь-якому виміру, після 26 квітня 1986р. Відтоді кожен з нас живе з великою тривогою за майбутнє прийдешніх поколінь, яких торкнулося Чорнобильське лихо, і усвідомлює всю незахищеність людства перед катастрофами планетарного масштабу. Розміри Чорнобильської катастрофи могли б бути ще більшими і жахливішими, якби на поєдинок з розбурханим атомом з перших хвилин аварії не вступили тисячі людей.

Багато жителів Ізяславського краю стали ліквідаторами наслідків Чорнобильської катастрофи, заплативши за порятунок світу найдорожчим - своїм здоров’ям. Багато з них, на жаль, передчасно пішли з життя, практично всі хворіють і потребують належного медичного та соціального забезпечення.

«Ми низько схиляємо голови перед ліквідаторами Чорнобильської катастрофи, сердечно дякуємо за мужність і відвагу, за виконаний громадянський обов’язок, за порятоване вашими зусиллями людство. Кожен з ліквідаторів Чорнобиля - справжній герой, який повинен повсякчас відчувати шану і повагу з боку суспільства. Турбота про ліквідаторів, героїв – рятівників людства має консолідувати суспільство, усі його політичні сили і належати до найважливіших загальнодержавних завдань», - зазначив 26 квітня п.р., під час меморіального  заходу із вшанування памяті жертв Чорнобильської катастрофи, Ізяславський міський голова Сергій Шлегель. Захід традиційно пройшов біля памятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи, що знаходитья біля будівлі Ізяславської ДПРЧ-13.

Також Сергій Вадимович  сказав, що відповідно до рішення Ізяславської міської ради у рамках реалізації програми «Турбота» кожен «чорнобилець» отримає одноразову грошову допомогу у розмірі 500 грн., для передачено у бюджеті громади  47 тис. грн. Всього таку допомогу отримають 94 жителі Ізяславської громади.

         Також на заході поминальну літію за жертвами Чорнобильської катастрофи, померлими ліквідаторами відслужив благочинний храмів Ізяславського округу Хмеьницької єпархії Православної Церкви України  митрофорний протоієрей о. Володимир Ковальчук.

         На знак вшанування памяті загиблих та померлих Ізялавський міський голова Сергій Шлегель та рятувальники Ізяславської ДПРЧ-13 поклали до памятного знаку квіти та вінок.

         У звязку із карантинними обмеженями до проведення заходу було залучено лише  черговий персонал Ізяславської ДПРЧ-13. Також було організовано он-лайн трансляцію заходу на сторінці «Ізяславська міська територіальна громада» у соціальній мережі «Фейбук» https://www.facebook.com/viktor.kucheruk/videos/5440396129367947

26.04.2021 р.

Відділ організаційно-кадрової роботи апарату міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь