Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

З 1 квітня до 15 червня у лісах оголошено «сезон тиші»

Дата: 31.03.2021 10:52
Кількість переглядів: 519

Фото без опису

З 1 квітня до 15 червня по всій території України у місцях масового розмноження та вирощування потомства диких тварин має бути забезпечено «сезон тиші». Це передбачає обмеження господарської діяльності та має благодатно вплинути на стан тваринного світу. Відповідно, в цей період заборонено будь-які заходи, що є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах).

Під час періоду «сезону тиші» в Україні, Державною екологічною інспекцією  буде здійснено низку заходів:

- проводитимуться перевірки та фіксація порушень із залученям до цього сил Нацполіції, Держлісагентства, місцевих органів влади;

- спільно з екологами, громадськими активістами та журналістами будуть створені оперативні групи реагування з метою запобігання та недопущенням випадків порушень природоохоронного законодавства в сезон тиші.

Особливу увагу буде приділено захисту територій природно-заповідного фонду. Адже саме там живуть рідкісні види тварин, відтворення популяції яких є надзвичайно важливим. 

Штрафи для порушників становлять 510-850 гривень для громадян та 850-1190 гривень для посадових осіб.

Сьогодні близько мільйона видів тварин та рослин по всій планеті під загрозою зникнення. Для нашої країни ця проблема надзвичайно актуальна. Якщо до Червоної книги 1980 року було занесено лише 85 видів тварин, то наразі – вже 687. 

Тому треба створити максимально сприятливі умови для відтворення їх популяції. Одна з таких умов – це тиша. Сезон тиші в наших лісах настає з 1 квітня і триває по 15 червня.

Тиша – це максимальне наближення лісу до свого природного стану. Коли діяльність людини не впливає на тваринний світ. Тільки так дорослі тварини зможуть захистити та виростити своє потомство. І тоді буде збережений баланс відтворення, а з ним і біорізноманіття тваринного світу. 

31.03.2021 р.

За матеріалами джерел мережі Інтернет


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь