A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Пожежі в екосистемах!

Дата: 17.03.2021 09:37
Кількість переглядів: 479

Фото без опису

Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають значного збитку державі та, в першу чергу, навколишньому середовищу, можуть спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісові насадження.

Найчастіше пожежі у природних екосистемах виникають у результаті людської недбалості та неуважності. Особливо збільшується кількість такого роду пожеж у весняно-літній період.

Випалювання сухої рослинності має згубний  впив на стан навколишнього природного середовища, адже призводить до руйнування екосистеми (знищення рослин, комах, птахів, тварин), забруднення атмосферного подвір’я та погіршення якості ґрунту.  

Пожежі, що виникають у лісових масивах, на торфовищах, сільгоспугіддях та інших територіях призводять  до зниження захисних та водоохоронних властивостей лісу, знищення лісових масивів, забруднення атмосфери, порушення теплового балансу, а в окремих випадках знищення будівель та загибелі людей.

Регулярні підпали зменшують біорізноманіття та порушують природну рівновагу. Саме тому, зважаючи на збільшення кількості загорянь у природних екосистемах та на відкритих територіях, закликаємо громадян суворо дотримувати правил пожежної безпеки у спекотний період.

Саме тому, з метою недопущення виникнення пожеж у природних екосистемах, рятувальники продовжують проводити профілактичні заходи з громадянами.

Співробітники Служби порятунку нагадують людям про небезпеку розведення вогнищ на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок, випалювання сухої трави та сміття. Рятувальники особливо наголошують на необхідності суворого дотримання правил безпеки під час відвідування лісових масивів, адже порушення елементарних правил пожежної безпеки може стати причиною масштабних пожеж та трагічних наслідків.

Крім того, рятувальники нагадують, що самовільне випалювання рослинності або її залишків суворо забороняється діючим законодавством.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили загорання в лісах, на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101». Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків.

17.03.2021 р.

За матеріалами Хмельницької обласної державної адміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь