Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Звернення Ізяславського міського голови з нагоди 77-ї річниці визволення міста Ізяслав та Ізяславського краю від нацистських загарбників

Дата: 05.03.2021 07:56
Кількість переглядів: 784

Фото без опису

Дорогі ветерани Другої світової війни!

Шановні жителі та гості Ізяславського краю!

 

   Сьогодні минає 77  років від пам’ятного березня 1944 року, коли  війська Першого Українського фронту з участю партизанських загонів  визволили місто Ізяслав та Ізяславський край від нацистських загарбників.

         Це для ізяславчан світла дата, яка ніколи не тьмяніє з часом. Вона щоразу допомагає глибше і повніше осягнути велич ратного подвигу нашого народу та усвідомити глобальне значення розгрому фашизму.

         За два роки і 8 місяців окупації, нацисти завдали нашому краю  величезних  людських втрат. В нашій пам’яті імена понад півтори тисячі воїнів  – синів різних народів, партизанів, підпільників, що стали синами Ізяславської землі, бо  вони навічно залишилися в ній, та імена  ізяславчан, які віддали своє життя на різних фронтах війни в боротьбі з нацизмом. Пам’ятаємо про матеріальні   збитки, про спалені нацистами 12 сіл нашої громади, про  тисячі наших земляків,  яких було вивезено на примусові роботи до Німеччини.

         День визволення  Ізяслава  від  нацистських загарбників – це свято радості із сумом в очах, свято безмежної вдячності і вічної пам’яті тим, хто віддав в ім’я порятунку нашого  краю  та України  найдорожче – власне життя,  увійшовши  у безсмертя.

         Світла пам’ять про них назавжди залишиться в наших серцях. Важливо залишити для нащадків, для історії пам’ять про тих, хто воював, хто йшов крізь вогонь  і воду, крізь дощ і сніг, хто місив на тісто весняну чи осінню багнюку, хто мерз в окопах, знемагав від спраги під пекучим сонцем, хто не кланявся кулям, хто зневажав смерть і переміг її  своїм подвигом.    

        Хочу запевнити вас шановні ветерани, що ваш героїзм не затьмариться у віках, не обміліє ріка нашої пам’яті. Ви наша Совість, наша Правда, наша Віра.

         Низький уклін вам, дорогі ветерани за ваші бойові подвиги в роки Другої світової війни та трудову звитягу у повоєнні роки.

         Живіть довго! Передавайте своїм онукам та правнукам ваш багатий життєвий досвід. Хай доля дарує вам щасливі літа.

Також висловлюю слова вдячності солдатським вдовам, дітям війни, всім хто відчув на собі важкий тягар війни та повоєнних років і відбудував сплюндрований ворогом  рідний край.

        Світла пам’ять полеглим і вічна слава живим.

Сергій ШЛЕГЕЛЬ,
Ізяславський міський голова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь