A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Відбулась он-лайн презентація книги Герася Соколенка «Буде бій грозовий»

Дата: 04.03.2021 18:13
Кількість переглядів: 827

03 березня  виповнилась 101-ша річниця від дня народження нашого земляка, поета-романтика, цікавого і самобутнього поета-лірика, патріота і борця Герася Соколенка, уродженця с. Михля, що на Ізяславщині.

З нагоди цієї події 04 березня відбулась онлайн-презентація на платформі ZOOM нової книги творів Герася Соколенка «Буде бій грозовий», яка вийшла у світ дням у місті Хмельницький за ініціативи Хмельницької обласної організації Національної спілки письменників України при підтримці облдержадміністрації та обласної ради. Захід було зорганізовано директором Хмельницького обласного літературного музею, членом Національної спілки письменників України Василем Горбатюком. До онлайн-заходу долучились: учні та вчителі Михлянської ЗОШ І-ІІІ с. на чолі з директором Михайлом Лисюком, працівники Ізяславської центральної бібліотеки разом з працівниками бібліотек-філій сіл Зубарі, Радошівка, Припутні, Білеве, Клубівка, Хмельницької обласної наукової бібліотеки.

  Василь Іванович представив саму нову книгу Герася Соколенка «Буде бій грозовий», розповів про те, як народилася ця книга. Він наголосив, що до книги увійшли відомі так і нещодавно віднайдені твори Герася Соколенка, документальні матеріали про нього. Зокрема Василь Горбатюк детально зупинився на житті та  творчості нашого земляка. До дискусії долучилася директорка Ізяславської ЦБ Ірина Кальніцька, яка представила присутнім виставку документів «Ми поети з далеких провінцій, над знаменами сонце несем», організована до 101-ої річниці від дня народження поета.  Також із присутніми поспілкувались: голова обласної організації Національної спілки письменників України Петро Маліш, заступниця директора Хмельницької обласної наукової бібліотеки Олена Баваровська.

Підсумовуючи проведення заходу Василь Горбатюк подякував усім  онлайн-заходу, усім, хто береже пам’ять про славетних земляків своєї маленької батьківщини.

04.03.2021 р.

Відділ організаційно-кадрової роботи апарату міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь