A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Відділ «СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ» міської ради ІНФОРМУЄ

Дата: 01.03.2021 10:38
Кількість переглядів: 417

Фото без опису

З метою попередження правопорушень, бродяжництва, бездоглядності, вживання дітьми слабоалкогольних і спиртних напоїв, паління, виявлення фактів порушення вимог законодавства щодо продажу дітям слабоалкогольних і спиртних напоїв, тютюнових виробів, начальником відділу «Служба у справах дітей» Ізяславської міської ради Раїсою ТКАЧЕНКО спільно з представниками відділу поліцейської діяльності № 2 Шепетівського районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області з дислокацією в м. Ізяслав днями  проведено рейд-перевірку у вечірній час місць відпочинку, торгівельних та розважальних закладів на території м. Ізяслав та сіл Радошівка, Михля, Клубівка. З працівниками та приватними підприємцями перевірених закладів проведені профілактичні бесіди щодо попередження продажу спиртних та слабоалкогольних напоїв, тютюнових виробів неповнолітнім.

Нагадуємо, що з метою попередження злочинності як з боку дітей, так і проти них, стимулювання відповідальності батьків за виховання та розвиток дітей, законодавством України встановлено відповідальність за факти перебування дітей без супроводу дорослих у вечірній час на вулиці та у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування.

Згідно Закону України «Про охорону дитинства» «…дитина – це особа віком до 18 років (повноліття)», якщо згідно з законом, застосовуваним до неї, вона не набуває прав повнолітньої раніше. Малолітня дитина – дитина віком від 0 до 14 років. Неповнолітня – з 14-ти до 18-ти років.

Відповідальність за порушення законодавства:

 

  1. Кодекс України про адміністративні правопорушення:

Стаття 180-1. Порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування. Згідно зі ст. 255 КпАП, протоколи про порушення ст. 180-1 КпАП вправі складати органи внутрішніх справ (Національної поліції).

Далі справи про адміністративні правопорушення за перебування дітей у нічний час у розважальних закладах розглядатимуть у суді (ст. 221 КпАП). Посадових осіб підприємств, установ, організацій сфери розваг або громадського харчування очікує штраф у розмірі від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 грн. до 850 грн.). За повторне порушення протягом року – від 850 грн. до 1700 грн.

 

  1. Закон України «Про охорону дитинства»:

Стаття 20-1. Особливості перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування. Діти віком до 16 років з 22.00 до 06.00 години можуть перебувати у розважальних закладах, закладах громадського харчування лише в присутності принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність.

Власники закладів сфери розваг, закладів громадського харчування та уповноважені ними особи зобов’язані вживати заходів щодо недопущення у такі заклади з 22.00 до 06.00 години дітей до 16 років без супроводження батьків, або законних представників дітей. Також вони мають право з 22.00 до 06.00 години вимагати у відвідувача документів, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку.

01.03.2021 р.

Відділ «Служба у справах дітей» Ізяславської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь