A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Профілактика правопорушень в підлітковому середовищі

Дата: 25.02.2021 12:05
Кількість переглядів: 622

Фото без опису

Серед напрямків роботи відділу «Служба у справах дітей» Ізяславської міської ради є захист прав та інтересів дітей, профілактика правопорушень, булінгу в підлітковому середовищі, запобігання негативним явищам, які сприяють вчиненню неповнолітніми злочинів. Значна увага приділяється дітям, які перебувають у складних життєвих обставинах. Працівники відділу постійно підвищують рівень правової культури, правових знань серед школярів, проводять роз’яснювальну роботу з питань застосування норм чинного законодавства, профілактики негативних явищ та правопорушень в дитячому середовищі.

 

За ініціативи відділу 24 лютого 2021 року відбулися виступи з попередження злочинності, пропаганди здорового способу життя, роз’яснення чинного законодавства щодо правової відповідальності неповнолітніх за участю начальника відділу «Служба у справах дітей» Ізяславської міської ради Раїси Ткаченко та головного спеціаліста відділу Вікторії Палиги в унівських колективах 8-9 класів Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 5 ім. О.П. Онищука, гімназія».

 

Під час виступу роз’яснювалися вимоги законодавства щодо захисту прав та інтересів дітей, профілактики правопорушень, булінгу в підлітковому середовищі, запобігання негативним явищам, які сприяють вчиненню неповнолітніми злочинів, попередження жорстокого поводження з дітьми, відвідування навчальних занять, попередження самовільного залишення дітьми постійного місця проживання та навчання, відповідальності неповнолітніх, батьків тощо. Особливо було наголошено про тре, що, законодавством України встановлено відповідальність за факти перебування дітей без супроводу дорослих у вечірній час на вулиці та особливості перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування віком до 16 років після  22.00 години без присутності батьків чи законного представника.

 

З метою контролю за дотриманням норм вищезазначеного закону працівниками відділу спільно з представниками відділу поліцейської діяльності № 2 Шепетівського районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області з дислокацією в м. Ізяслав буде посилено проведення рейдів-перевірок місць відпочинку, торгівельних та розважальних закладів.

 

Профілактика правопорушень серед дітей – це сукупність державних і громадських заходів, спрямованих на нейтралізацію причин та умов правопорушень і злочинності. Складовими цієї важливої справи є формування у підлітків правильних потреб та інтересів, підвищення їх правосвідомості.

25.02.2021 р.

 

Відділ «Служба у справах дітей» Ізяславської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь