Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

У центральній бібліотеці  відбувся захід «Їх дух незламний і безсмертний подвиг накреслив шлях до вільного життя», присвячений відзначенню Дня Героїв Небесної Сотні

Дата: 19.02.2021 17:44
Кількість переглядів: 590

 

Фото без опису

19 лютого  у Ізяславській центральній бібліотеці у рамках загальноукраїнської акції «Вдячні за свободу» відбувся захід української звитяги, присвячений Дню Героїв Небесної Сотні та вшанування подвигу учасників Революції Гідності «Їх дух незламний і безсмертний подвиг накреслив шлях до вільного життя».

 День  Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно Указу Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

Захід підготовлено та проведено працівниками Ізяславської центральної бібліотеки та Ізяславського будинку культури. У ньому взяли участь: заступник Ізяславського міського голови Леся Божко, т.в.о завідувача сектору культури та туризму  міської ради Інна Прокопивнюк, колективи Ізяславської центральної бібліотеки, Ізяславського будинку культури, Ізяславського історико-краєзнавчого музею, жителі громади.

Працівники  центральної бібліотеки Ірина Кальніцька та Лілія Сидорчук розповіли присутнім про події  2013-2014 років в Україні. Ведучі зокрема зазначили, що історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті і подальшому розвитку всієї країни. За три місяці - з 21 листопада 2013 року до 20 лютого 2014 року Україна прожила цілу історичну епоху.

Також учасники заходу переглянули слайд-шоу, яке розповіло про перебіг тих подій в Києві та в місті Ізяслав, фото-слайди присвячені  пам’яті земляків, які загинули в зоні проведення  АТО і ООС.  

Революція Гідності кардинально змінила напрямок розвитку держави та суспільства, згуртувала свідомих, зрілих громадян - справжніх патріотів Батьківщини. Але шанс на зміни дістався нам дорогою ціною - ціною людських втрат.  Вічною раною на серці кожного українця буде пам'ять про Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО і ООС, кожен з яких віддав за свої переконання найвищу ціну  - власне життя. Серед них і наші хлопці - земляки, які без вагань віддали своє життя за свободу  і  незалежність  України. Ведучі заходу української звитяги зазначили, що українці - свідомий і відповідальний народ, здатний відстоювати свій вибір. Українці подали історичний приклад того, як солідарність, братерство і взаємоповага між сотнями тисяч людей згуртовує їх довкола спільної мети. Український народ відчув потребу в єднанні, повірив у своє майбутнє і довів, що у нації, яка вийшла на Майдан і заявила, що спроможна на захист своєї свободи, є велике серце і високий дух.   

Учасники меморіального заходу  хвилиною мовчання  вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, хлопців-земляків - всіх, хто загинув, захищаючи незалежність, свободу та територіальну цілісність  України.

Бібліотекар-бібліограф Тетяна Гайдашук представила присутнім книжково-ілюстративну виставку «Майдан – фортеця духу». Вокально-інструментальний ансамбль Ізяславського будинку культури виконав пісню «Білі тополі», а бібліотекар Крістіна Соловей прочитала вірш  «Пливуть по морю труни як човни». 

ФОТОМАТЕРІАЛИ

19.02.2021 р.

За матеріалами Ізяславської центральної бібліотеки


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь