A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Підведено підсумки роботи у сфері цивільного захисту області за 2020 рік

Дата: 17.02.2021 09:02
Кількість переглядів: 479

Фото без опису

16 лютого під керівництвом голови облдержадміністрації Сергія Гамалія, в он-лайн форматі, відбулася нарада керівного складу цивільного захисту області на якій були підведені підсумки роботи у 2020 році та визначення завдань на 2021 рік.

До участі в нараді долучилися перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін, начальник ГУ ДСНС в області Едуард Братко, начальники цивільного захисту районів та територіальних громад – голови райдержадміністрацій та міських, селищних, сільських рад, начальники обласних спеціалізованих служб цивільного захисту, голови територіальних громад, керівники окремих структурних підрозділів ОДА, керівний склад Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області та інші запрошені. Від Ізяславської громади  у заході взяли участь – Ізяславський міський голова Сергій Шлегель та начальник Ізяславського РС ГУ ДСНС України в Хмельницькій області Артем Шашок.

Перш, ніж перейти до питань порядку денного, голова адміністрації повідомив, що протягом вихідних днів в наслідок погодних умов в області були відсутні під’їзди до 567 населених пунктів. На сьогоднішній день залишається ускладнений рух до 12 населених пунктів та повністю заблоковані проїзди до 15 населених пунктів. Лише сили підрозділів ГУ ДСНС в області 148 раз були залучені до надання допомоги, із снігових заметів врятовано та евакуйовано 473 людини, з яких 49 діти.

Детально про підсумки роботи органів управління територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту щодо реалізації на території області державної політики у сфері цивільного захисту протягом 2020 року, основні завдання з підготовки територіальної підсистеми цивільного захисту на 2021 рік  доповів  заступник начальника управління з питань цивільного захисту населення ОДА Юрій Закурдаєв.

Основні тези доповіді:

  • Завдяки системній попереджувальній роботі, протягом останніх 3-х років спостерігається тенденція до зменшення кількості надзвичайних ситуацій, загиблих і постраждалих у них  Так, протягом 2020 року на території Хмельницької області  не зареєстровано жодної надзвичайної ситуації.
  • На території області функціонують 687 потенційно небезпечних об’єктів, серед яких Хмельницька атомна електростанція, 15 хімічно-небезпечних об’єктів, 101 об’єкт нафтогазопроводів, 12 нафтобаз і складів паливо-мастильних матеріалів, 5 баз зберігання боєприпасів Міністерства Оборони України.
  • З метою підтримання в готовності апаратури оповіщення забезпечено її експлуатаційно-технічне обслуговування на що з обласного бюджету було виділено та освоєно 258,8 тис. гривень, що складає 100% від потреби.
  • Для удосконалення місцевих систем оповіщення за рахунок місцевих бюджетів у 2020 році придбано та встановлено 2 сирени ручного запуску, 25 сигнально-гучномовних систем,  3 пристрої автодозвону та більше 350 FM-приймачів, на загальну суму  362,7 тис.грн.
  • В області практично завершено технічну інвентаризацію захисних споруд. Станом на 1 січня поточного року проінвентаризовано 855 споруд, що складає 96,3 % від загальної кількості. Залишаються 29 захисних споруд, які непроінвентаризовані та непридатні до використання за призначенням, знаходяться в аварійному стані та підтоплені ґрунтовими водами.
  • У 2020 році була організована робота щодо виключення з обліку повністю зруйнованих захисних споруд, аварійних та безпідставно поставлених на облік. Протягом року за погодженням з ДСНС України  знято з обліку 14 споруд, з них: 7 повністю зруйнованих, 3 аварійних та 4 безпідставно поставлені на облік. Обласний фонд захисних споруд області складає  888 одиниць, з яких 129 сховищ та 759 протирадіаційних укриттів.
  • На покращення стану готовності захисних споруд в минулому році було виділено 2 млн. 172 тис.грн., в тому числі: 1 млн. грн.678 кошти субвенції державного бюджету місцевим бюджетам на компенсацію ризику для населення 30-ти км зони спостереження  Хмельницької АЕС,  177,6 тис. грн. – з місцевих бюджетів та 316,4 тис.грн. кошти власників. За результатами оцінювання стану готовності захисних споруд, встановлено, що  «готові» – 184 споруди (20,4 %), «обмежено готові» – 645 (73 %), «неготові» – 59 (6,6%).
  • На території області у 2020 році від нещасних випадків невиробничого характеру загинуло 638 людей (у т.ч. 12 дітей віком до 14 років). Найбільшу кількість загиблих від нещасних випадків невиробничого характеру зареєстровано: в місті Хмельницькому  54 випадки, в Хмельницькому районі 58, Городоцькому 45,  Волочиському 39.
  • В 2020 році кількість загиблих в результаті ДТП (117 загиблих) в порівнянні з 2019 роком  збільшилось на 34,5 %.
  • Збільшилась кількість загиблих на воді до 59 осіб, проти 49 осіб у 2019.

На завершення доповіді посадовець акцентував увагу на головних напрямках: Створення системи органів управління у сфері цивільного захисту в територіальних громадах; Подальший розвиток місцевих систем оповіщення та утримання в стані готовності захисних споруд цивільного захисту; Підтримання в готовності місцевих ланок, служб цивільного захисту, створення матеріальних резервів та достатніх резервних фондів для ліквідації надзвичайних ситуацій;  Забезпечення фінансування і в першу чергу в територіальних громадах профільних програм цивільного захисту та пожежної безпеки; Здійснення планування евакуаційних заходів та прийому евакуйованого населення під час загрози або виникнення надзвичайних ситуацій та в особливий період.

“Ми почули весь обсяг та повноту завдань, які стоять перед нами. Комплекс заходів досить об’ємний і, головне – дуже важливий. Я звертаю увагу голів райдержадміністрацій та міських, селищних, сільських рад, начальників обласних спеціалізованих служб цивільного захисту та голів територіальних громад: ви маєте бути готові виконувати завдання за призначенням у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру”, – зауважив голова адміністрації.

Поряд з цим Сергій Вячеславович наголосив, що важливим завданням для ГУ ДСНС України в області є оперативне реагування на всі випадки можливих надзвичайних подій та надзвичайних ситуацій, а також надання методичної допомоги органам місцевого самоврядування в організації заходів цивільного захисту з урахуванням реформування місцевого самоврядування.

17.02.2021 р.

За матеріалами сайту Хмельницької облдержадміністрації https://www.adm-km.gov.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь