A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Своєчасна діагностика COVID-19 - запорука ефективного лікування

Дата: 25.01.2021 11:58
Кількість переглядів: 492

За 2020 рік по Ізяславському району зареєстровано 546 лабораторно підтверджених випадків захворювання коронавірусною інфекцією або COVID-19, що складає 12340 випадків на 100 тисяч населення. Захворювання реєструвалося, в основному, серед дорослого населення, питома вага дітей становить всього 3,8 %  (захворіло 21 дітей :  в віці до 1 року - 2 , 1-4 роки – 6, 5-9 років - 5,  10-14 років - 4,  15-17 років - 4) .

За звітний період на інші гострі вірусні інфекції по Ізяславському району перехворіло  6429 осіб, що складає 127839 випадків на 100 тисяч населення. Серед захворілих  3554 дітей та 2875 дорослих; на грип  захворіло лише 23 осіб, в тому числі 4 дітей.   

Враховуючи, що симптоми захворювання на COVID-19 такі ж, як при  ГРВІ чи грипі (лихоманка, озноб, кашель, нежить, загальна слабкість, ломота в тілі, задишка, головні болі,  болі в животі, розлади кишківника), сімейний лікар не може встановити правильний діагноз без лабораторного обстеження. В цьому випадку, сімейний лікар в обов’язковому порядку призначає безкоштовне лабораторне обстеження на  COVID-19 з використанням методу ПЛР.

На відміну від 2020 року, коли безпосередньо до хворої людини по місцю проживання  виїжджала мобільна  бригада, у 2021 році відбір матеріалу в Ізявлавському районі проводиться в трьох стаціонарних пунктах забору, а саме: на базі КПН «Ізяславський ЦПМСД», Медичного центру «Сіліцея», а для стаціонарних хворих - на базі КНП «Ізяславська ЦРЛ».

Якщо  ви чи  ваші рідні маєте симптоми захворювання на грип чи ГРВІ, своєчасно звертайтеся до свого сімейного лікаря, який обов’язково призначить Вам безкоштовне ПЛР тестування на  COVID-19.

Пам’ятайте, що своєчасне встановлення вірного діагнозу є запорукою ефективного лікування.

 

Ізяславське районне лабораторне відділення

ДУ «Хмельницький обласний лабораторний

центр МОЗ України»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь