A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Уряд запровадив надзвичайну ситуацію на всій території України та подовжив карантин у зв’язку з поширенням COVID-19

Дата: 26.03.2020 07:43
Кількість переглядів: 681

Вчора на засіданні Уряду було прийнято рішення про запровадження режиму надзвичайної ситуації на всій території України та подовження карантину до 24 квітня 2020 року.

Раніше режим надзвичайної ситуації був уведений в Івано-Франківській, Дніпропетровській, Чернівецькій, Житомирській, Київській, Донецькій, Тернопільській, Черкаській областях та місті Києві.

За словами першого заступника голови Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, надзвичайна ситуація в країні вводиться з метою зменшення ризику подальшого стрімкого розповсюдження небезпечної хвороби.

«Прийнятих раніше обмежувальних заходів в окремих областях вже замало. Ми маємо попередити поширення вірусу в країні, надати можливість медичним закладам  ефективно підготуватися до боротьби за життя та здоров’я людей», – зазначив Олексій Чернишов.

Чим відрізняється надзвичайна ситуація від надзвичайного стану?

Надзвичайна ситуація відрізняється від надзвичайного стану тим, що під час неї не обмежуються права і свободи людей. Але встановлює певні обов’язки для громадян.

Надзвичайна ситуація – це порушення нормальних умов життєдіяльності людей на об’єктах або територіях, через аварію, катастрофу, епідемію, стихійне лихо, епізоотію, епіфітотію, велику пожежу, застосування засобів ураження, що призвели або можуть призвести до людських і матеріальних втрат, а також велике зараження людей і тварин.

Надзвичайна ситуація може бути чотирьох видів: техногенні, природні, соціальні та військові. І різнитися за рівнем: державним, регіональним, місцевим або об’єктовим.

Надзвичайний стан – особливий правовий режим, що обмежує певні конституційні права людей та надає додаткові повноваження органам державної влади. На всій територій країни надзвичайний стан може запроваджуватись строком до 30 днів, а на окремих територіях – до 60 днів. Під час нього запроваджуються певні обмежувальні заходи для громадян та бізнесу.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь