A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Місто, яким ізяславчани пишаються

Дата: 01.07.2019 16:23
Кількість переглядів: 1538

Фото без опису

Місто, яким ізяславчани пишаються

         Що він означає, наш світ, без подій, без характерів, дат і імен? Ізяслав  подорослішав ще на один рік.

       29 червня відбулося урочисте святкування Дня міста Ізяслава – історичного і культурного центру нашої держави, міста – скарбниці талантів і духовної краси. Численні масові заходи відбулися у місті з нагоди святкування цієї урочистої події.День народження міста Ізяслава для його жителів, уродженців та гостей вилився в подію, коли, напевно, кожен мешканець Ізяслава відчув себе часточкою єдиної родини, якій стало дорогим місто — його вулиці, будівлі, сквери, парки…

       Уже зранку розпочалася надзвичайна пригода - спортивні змагання на міському пляжі мміста, організовані за сприяння Ізяславської міської ради    відділом освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації.

Спортивна програма включала турнір з пляжного волейболу, перетягування канату,  штовхання довбні, шахів та кубика Рубика.

Переможці конкурсу були нагороджені грамотами та пам’ятними медалями і грошовою винагородою.

       Цікавинкою спортивного блоку святкування Дня міста Ізяслав стали показові виступи членів Великорадогощанського січового товариства із села Велика Радогощ. Також юні козаки пригостили усіх учасників змагань смачним козацьким кулешем.

         До участі у святкуванні Дня міста до Ізяслава прибула делегація членів громадської організації шанувальників 5-го полку уланів заславських із польського міста Остроленка у складі: пані  Вєслава Галка – голова  громадської організації Кола ветеранів, родин і друзів 5 полку уланів Заславських, пан Мірослав Щепанновскі – кавалерист 5 полку уланів Заславських, пан Марек Качинські – улан 5 полку уланів Заславських.

          29  червня члени польської делегації взяли участь в урочистому богослужінні  в костелі святого Йосипа міста Ізяслав. По завершенні служби  прихожани храму на чолі із настоятелем отцем Едуардом Пюро, Ізяславсьим міським головою Валентиною Корнійчук, членами польської делегації поклали  квіти до пам’ятного знаку на честь 5-го полку уланів Заславських.

          У день свята від приміщення Ізяславської міської ради відбулась урочиста хода вулицями Незалежності, Грушевського та Шевченка до Співочого поля.  Під час ходи від влади міста Ізяслав, Ізяславського району, польської делегації було покладено квіти до меморіалу воїнів-визволителів у Парку Слави та до меморіалу жертвам голодомрів і політичних репресій.

Центральною локацією із відзначення Дня міста Ізяслав стала територія Співочого Поля. Тут, по обіді, відбулося масштабне концертно-розважальне мистецьке шоу, присвячене Дню міста. Для ізяславчан і гостей міста була підготовлена яскрава і запальна концертна програма. Велика кількість глядачів зібралася на Співочому полі, щоб разом розділити радість головного свята рідної землі!

         Співоче поле міста Ізяслав  стало схожим на переповнену чашу, до якої  все більше і більше прямувало людей, одна за другою під'їжджали автівки, а всіх приїжджих зустрічала весела музика і радісні усмішки перехожих. Музика, атракціони - все це надихало, заворожувало і дарувало душевний спокій і любов.

        Урочистими словами привітала зі святом голова міста Валентина Корнійчук усіх присутніх. День міста – завжди хвилююча подія для його мешканців. Це свято улюблене і шановане всіма ізяславчанами. Його святкує кожен, хто вважає місто своєю рідною домівкою: хто народився і виріс тут, хто приїхав і залишився назавжди. Найбільша гордість міста – це, звичайно, його мешканці. Саме завдяки їх рукам творилася унікальна спадщина міста, його історія. Завдяки їхній наполегливості та самовідданості продовжує розвиватися сучасний Ізяслав. Також міський голова побажала усім миру та добробуту, міцного здоров'я, натхнення й творчого підходу до виконання будь-якої справи, щоб Ізяслав був справді європейським містом, ще більш красивим та затишним. А також висловила сподівання, що серед ізяслачан завжди пануватиме суспільна злагода, взаємна повага та довіра.

            Відкриваючи заплановані на цей день святкові заходи, Валентина Корнійчук висловила побажання: «Нехай  наше славне місто росте і процвітає, щастя та добробут живуть на кожній вулиці, у кожному домі, у кожній родині, поєднуючи всіх нас у згуртовану та небайдужу громаду!».

           Також до привітань долучилися гості свята: голова райдержадміністрації, депутат обласної ради Борис Яцков та голова районної ради Сергій Шлегель.

          У своєму виступі Борис Олександрович перед громадою зазначив: «Славний, красивий, старовинний Ізяслав протягом свого існування пережив різні епохи, часи розквіту і періоди занепаду. Подарував світові цілу плеяду визначних діячів, майстрів, митців. Історія свідчить, що ми ще багато століть тому були невід’ємною частиною Європейського правового, культурного і державницького ладу. Сьогодні маємо бути вдячні, що, незважаючи на вікові негаразди, Бог зберіг для нас цю велику спадщину, якою ізяславські нащадки пишаються і гордяться, де б вони не були».

У нашого міста так багато друзів і всі вони з'їхалися до нас, щоб розділити радість цього свята разом з нами. Ми горді тим, що багаті на почесних гостей, які щиро вітали Ізяслав із днем народження.

         До учасників святкових заходів звернулись представники делегації Асоціації симпатиків 5-го полку уланів Заславських (місто Остроленка Республіки Польща). Члени делегації засвідчили наміри подальшої співпраці та окреслили нові напрямки співробітництва. Також на свято прибули і привітали його жителів Славутський міський голова Василь Сидор,  кандидат в народні депутати України Вадим Лозовий.

         Кожна епоха залишає свій слід на обличчі міста. З роками міста змінюються, як і люди. І в кожен період у них свій вигляд, свої гідності. За всім цим стоять люди різних професій, різного віку, різних захоплень. Це вони роблять наше місто красивим. За старою і доброю традицією у день народження міста міський голова нагородив відзнаками та цінними подарунками ізяславчан, які своїми досягненнями прославляють наш край, або ж із дня у день  намагаються зробити наше місто кращим.

           Родзинкою святкування стало вітання Олександра Георгійовича та Ніни Миколаївни Акрибай, які в цей день святкували 57-му річницю  створення сім’ї.   

        Не менш захоплюючим був виступ випускників Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №2, ліцей» ім.О.Кушнірука та Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 5 ім.О.Онищука, гімназія» із своїм випускним танцем під спалахи фотокамер та гучні овації.

У цей знаменний для Ізяслава день ізяславчани згадують та вшановують пам'ять і подвиги героїв-земляків усіх поколінь. Кожен ізяславчанин зобов’язаний свято берегти пам’ять про тих, хто у різні роки захищав рідне місто та поклав задля миру, спокою та благополуччя прийдешніх поколінь  найдорожче – життя.

        Представницька делегація від імені учасників святковогго дійства здійснила покладання квітів до могил та пам’ятників новітніх Героїв родом з Ізяславщини - загиблих учасників АТО, видатних митців, учасників Майдану.

         Є у світі одне слово, перед яким усі народи низько схиляють голови. Це слово – «Мати». Сотні матерів звичайних українських хлопців сьогодні об’єднані спільною бідою та гордістю за своїх синів. І немає щирішої молитви за материнську. Лише материнська любов не знає кордонів страху, сумнівів та розрахунків. На жаль, не всі матері дочекалися своїх синів з війни…

         З цієї нагоди відбулася церемонія вшанування матерів, сини яких загинули під час проведення антитерористичної операції. Міським головою Валентиною Корнійчук, головою райдержадмінісрації Борисом Яцковим та  Ізяславським районним військовим комісаром Сергієм Царуком було вручено для матерів загиблих бійців – Валентини Кобернюк, Галини Кушнірук, Людмили Мамлай, Галини Микитюк, Світлані Слободян, Ганні Хом’як, Людмилі Чепелюк, Валентині Довгій - почесні відзнаки «ОРДЕН МАТЕРІ УЧАСНИКА АТО» та квіти.

          Посадовці подякували матерям за те, що вони виховали своїх синів справжніми патріотами своєї держави, та вклонились  матерям за героїзм їхніх синів, які поклали життя заради захисту незалежної України.

Крім того було вручено відзнаку «За службу державі» (посмертно) Юрію Цісаруку, відзнаку отримав його син.

             Присутні на заході вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх, хто віддав своє життя за Батьківщину та за рідний край.

             Завершилась офіційна частина духовними настановами священнослужитів міста – благочинного храмів Ізяславського округу Хмельницької єпархії Православної Церкви України митрофорного протоієреєя о.Володимира Ковальчука та настоятеля костелу святого Йосипа Римо-католицької церкви о. Едуарда Пюро.

          Святковий настрій усім жителям древнього Ізяслава та гостям свята подарували учасники художньої самодіяльності Ізяславщини за участі творчих колективів та солістів Ізяславського районного будинку культури, Ізяславської дитячої школи мистецтв, а також запрошених гостей - етно-гурту «Дуліби» (Рівне), Сашка Невже, Дімма, ВІА «ТоШоНаДо». Підготовлена ними святкова програма, яка тривала декілька годин, не залишила нікого байдужим. Кожен виступ викликав у глядачів бурю веселих позитивних емоцій та бурні оплески.

         Насичена святкова програма не давала ізяславчанам  сумувати, багато хто підтанцьовував у такт запальних, драйвових, чуттєвих мелодій разом із дітьми чи запрошував даму серця до танцю.

Музиканти ж у свою чергу невпинно підтримували контакт з глядачами, які відповідали взаємністю й вигуками схвалення, висловлювали захоплення і вдячність за чудові пісні і подаровані музикантами емоції.

            У День на­род­ження міс­та Ізяслав на головних локаціях міста вирує святковий ярмарок. Асортимент на будь­який смак: від солодощів, м’ясних продуктів і до напоїв на різні смаки та навіть сувенірної продукції. Родзинкою стали медовуха, сири та східні солодощі. Крім того упродовж дня діяв ярмарок виробів декоративно-ужиткового мистецтва та сувенірів.

           На співочому полі розмістили різного роду дитячі атракціони, які користувалися популярністю у найменших відвідувачів свята та працювали аж до темна.

             День міста 2019 року справді став незабутнім: як за кількістю цікавих і оригінальних заходів, так і за емоційними враженнями. Щасливі та веселі обличчя дітей та дорослих, повітряні кульки, атракціони, смаколики та сувеніри….. Погода також порадувала ясним небом.

             Завершилась  програма Дня міста святковою дискотекою.

         По завершенню урочистостей люди не поспішали розходитись по домівках. Лише далеко за північ співоче поле спорожніло і місто, весело відсвяткувавши своє день народження, заснуло.

 

01.07.2019 р.

За матеріалами сектору інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь