Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Звернення міського голови з нагоди відзначення Дня Української Державності

Дата: 15.07.2024 07:26
Кількість переглядів: 117

Фото без опису

Шановні мешканці та гості Ізяславщини!

 

Сьогодні ми відзначаємо День Української Державності, саме у День Хрещення Київської Русі–України видатним державотворцем Київським князем Володимиром Великим. Дане свято – нове, проте привід для його відзначення вже сформувався давно. Ми відзначаємо його для того, щоб нагадати друзям і ворогам, що наше державотворення розпочалося понад тисячу років тому. Уже в 988 році на прадавніх українських землях розвивалася освіта, культура й дипломатія. Коли Київський князь Володимир Великий охрестив Київську Русь і обрав християнство головною релігією, ми стали повноправною частиною цивілізованого світу. Відтоді й донині ми не змінюємо нашого прагнення до демократії, свободи, цивілізованого підходу до життя.

Українська державність – це тисячолітня спадщина, яку ми отримали від наших предків. На жаль, сьогодні ми вкотре мусимо захищати нашу державність, мову, культуру, церкву та за право жити вільно на своїй Богом даній землі. На нашу тисячолітню державу  зазіхнули ті, хто не має ані історії, ані власного коріння. Хто звик лише присвоювати чужі здобутки.

А тому ми в часи випробувань повинні ще більше цінувати нашу незалежність,   зберегти та примножити досягнення наших предків, будувати сильну, незалежну, демократичну Україну. Це наш священний обов'язок перед нашими захисниками різних епох тисячоліття, які віддали своє життя заради вільної Батьківщини, а також перед нашими дітьми та онуками, які повинні жити в сильній, незалежній та процвітаючій державі.

Ми громадяни вільної країни, і ніколи рабам не здолати нас, вільного народу. Тож нехай усвідомлення цієї думки надихає нас на нові звершення та перемоги! У цій священній боротьбі із російськими окупантами ми неодмінно переможемо. Бо з нами правда, Господь і найсильніше військо – нащадки князів, козаків і повстанців. А загарбники, як і тисячоліття тому, залишаться на брудних сторінках історії.

Слава Україні! Героям Слава!

 

З найкращими побажаннями,

міський голова Сергій Шлегель

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь