Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Відзначення свята Десятухи в селі Двірець: повернення до витоків

Дата: 12.07.2024 22:35
Кількість переглядів: 218

Фото без опису

Сьогодні, 12 липня, у селі Двірець відбулося відзначення свята Десятухи, яке відзначається на десяту п’ятницю після Світлого Христового Воскресіння. Це святкування має особливе значення для місцевих жителів, адже вони не тільки повертають втрачені стародавні традиції, але й творять сучасну історію свого маленького села.

 У 2022 році мешканці села власними силами облаштували священне місце, відоме як «Стопа Божої Матері». На цьому ж місці було встановлено новий хрест, що символізує відродження та віру громади.

Цьогорічне святкування розпочалося зі святкового богослужіння, яке провели духовенство Православної церкви України у місцевому храмі. Після літургії духовенство разом із парафіянами вирушили хресним ходом до священного місця. Там відбулося освячення води та хреста, що символізувало очищення та благословення на нові починання. У своїх молитвах священослужителі та віряни згадали Україну та її відважних оборонців, висловивши віру в нашу перемогу над ворогами та мирне майбутнє нашої держави.

Фото без описуЦей захід став не лише святом, а й нагадуванням про важливість збереження нашої культурної спадщини, духовних цінностей та єдності громади, не зважаючи на важкі часи. Повертаючись до витоків, ми зміцнюємо наші коріння та будуємо міцний фундамент для майбутніх поколінь України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Просимо висловити свою думку щодо схвалення схеми організації руху транспортних засобів з вул. Шевченка на вул. Героя України Олександра Петраківського (Вокзальна) біля БОСів 21,9.

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь