Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Із 90-річним ювілеєм привітали довгожительку Ізяславщини

Дата: 21.06.2024 13:48
Кількість переглядів: 255

Фото без опису

90-річчя – поважний вік, багатий спогадами та життєвою мудрістю. Вчора, 20 червня, своє 90-ліття відсвяткувала довгожителька села Білотин Федорчук Ганна Яківна. З нагоди поважного ювілею до іменинниці завітав Ізяславський міський голова Сергій Шлегель. Під час зустрічі посадовець висловив свої найпалкіші побажання іменинниці, а також підкреслив її значний внесок у розвиток сільського господарства та громади в цілому.

Дивлячись на цю привітну жіночку, важко повірити, що за її плечима вже майже сотня прожитих літ. У народі кажуть: «у житті – як на довгій ниві», тож Ганні Яківні чималого довелось пережити, особливо без  найдорожчої у світі людини – матусі (у віці трьох років вона втратила маму).  Дитинство іменинниці пролетіло птахом як один день та обпалилось Другою світовою війною….   Не раз дивилася смерті в обличчя та відчула біль втрати рідних (нацисти забрали батька, полишивши її з сестричкою самих). Також довелось на своєму віку побачити свавілля радянської влади, повоєнну скруту і важку відбудову України після руйнації.

Усі роки пройшли у виснажливій праці – у місцевому колгоспі працювала різноробочою, зокрема ланковою. Попри всі труднощі, Ганна Яківна не зламалася, а навпаки, загартувалася, що дозволило їй стати передовиком у колгоспі по збору буряків та сіна. За свою сумлінну працю отримала чимало різноманітних відзнак.

Доля готувала для довгожительки багато складних випробувань, та все ж на своєму життєвому шляху пережила іменинниця й щасливих моментів. Разом з чоловіком виховала і поставила на ноги чотирьох дітей. Наразі вона щаслива бабуся та прабабуся. П’ятеро онуків та семеро праонуків – справжня радість і розрада, адже наповнюють будинок дзвінкими голосами та невпинною енергією. Шкода, що Ганна Яківна не може розділити цю радість із своїм коханим чоловіком – 10 років тому овдовіла. Поряд із молоддю довгожителька почувається молодшою. Є чим пишатися іменинниці, домочадці радують її день у день, турбуються про неї та бережуть як берегиню роду (онука забрала до себе в м.Ізяслав).

Не думалось ювілярці ніколи, що у на схилі своїх літ знову стане свідком війни — російські окупанти напали на територію України. Попри все, іменинниця щиро вірить, що український народ неодмінно здолає супротивника, і мріє дочекатися довгоочікуваної перемоги над східним ворогом.

Цей теплий та зворушливий захід залишив приємні спогади у серцях всіх присутніх. Федорчук Ганна Яківна, як і раніше, залишається важливою частиною громади, її історія надихає та нагадує про цінність праці, єдності та людяності. Віра у перемогу українського народу надає сил та наснаги всім, хто бореться за мир та свободу нашої країни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Просимо висловити свою думку щодо схвалення схеми організації руху транспортних засобів з вул. Шевченка на вул. Героя України Олександра Петраківського (Вокзальна) біля БОСів 21,9.

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь