Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

У закладах освіти та культури Ізяславської громади відзначили День Соборності України

Дата: 24.01.2023 16:34
Кількість переглядів: 150

Фото без опису

На початку ХХ століття після падіння імперій українці, відстоюючи свою волю та незалежність, об’єдналися у власній державі. Ідея соборності для українців завжди була актуальною та наріжною. Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року, став символом і легендою для наступних поколінь борців за Україну. В умовах сьогодення, коли  наша держава перебуває у стані війни із російськими окупантами, по-новому відкриваємо для себе неоціненність скарбу жити у вільній, суверенній державі, адже воля – найвище досягнення нації, набуте найкращими синами й доньками різних поколінь найбільшою ціною – життям, інтелектом, непосильною працею, молитвами і вічною боротьбою. Нам є чим пишатися і про що згадати у цей визначний день – День Соборності України.

З метою виховання нацiональної свiдомостi у молоді, людської гiдностi, вiдродження духовностi, формування рис громадянина Української держави, у закладах освіти та культури Ізяславської міської територіальної громади  проведено відповідні інформаційно-просвітницькі заходи, присвячені історії національно-визвольних змагань в Україні на початку XX століття, боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність України.

Інформаційний контент підкреслив важливість єднання українського суспільства та конструктивної взаємодії всіх державницьких сил з метою зміцнення внутрішнього потенціалу нашої держави.

Фото без описуПроведені виховні заходи пропагують, що у контексті сьогодення соборність – не лише визначний акт минулого, який вшановуємо щороку 22 січня, а передусім комплекс актуальних завдань із творення майбутнього – свого і своєї держави, над реалізацією яких потрібно працювати щодня.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь