A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

А пам'ять не згасає…

Дата: 06.01.2022 14:03
Кількість переглядів: 707

Фото без опису

6 січня нашому земляку,  молодому офіцерові, Герою України Олегу Довгому могло б виповнитись 29... Але 31 січня 2015 року його життя обірвала ворожа куля поблизу смт.Чорнухине (Луганська область) в зоні проведення АТО у результаті обстрілу військового опорного пункту Збройних Сил України. Олег був зразковим військовим, чуйним та турботливим сином, вірним і надійним товаришем.

До його могили прийшли рідні, друзі, представники влади та небайдужі жителі Ізяславської міської територіальної громади віддати гідну шану світлій пам’яті та героїчному подвигу Олегові.  Присутні поклали квіти до місця спочинку  та хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять бійця.

Минають роки, але біль не вщухає. Зберігають пам’ять про героїчного земляка місцеві мешканці. Тож пропонуємо до вашої уваги 5 фактів про Олега, які обов’язково спонукають вас дізнатись ще більше про нашого відважного Воїна:

  1. Захоплювався футболом, грав у місцевій футбольній команді, отримав десятки різних грамот та дипломів від районних до республіканських змагань у футбол.
  2. У липні 2010 року вступив до Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного  (місто Львів) на факультет аеромобільних військ та розвідки. У 2012 році, у зв‘язку з переведенням факультету, продовжив навчання у Військовій академії (місто Одеса). У 2014 році закінчив факультет високомобільних десантних військ та розвідки Військової академії (місто Одеса) за спеціальністю «Фізична підготовка у військах».
  3. Позивний «Фізрук»
  4. Учасник оборони міста Дебальцеве Донецької області. Керував взводним опорним пунктом «Віталій» в районі селища міського типу Чорнухине Попаснянського району Луганської області.
  5. Указом Президента України № 236/2018 від 23 серпня 2018 року, "за особисту мужність, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", присвоєно звання «Герой України» (посмертно).

Подвиг Олега Довгого завжди буде прикладом для всіх нас. Пам’ять про нього навіки житиме в серцях рідних, близьких, друзів і жителів Ізяславської громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь