Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Відбулось ЗНО з української мови/української мови і літератури

Дата: 01.06.2021 17:00
Кількість переглядів: 403

Фото без опису

1 червня, відбулось тестування основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання 2021 з української мови та української мови і літератури.  

Участь у тестуванні з української мови і літератури взяли 222 533 особи, що становить 88,8% від загальної кількості зареєстрованих, для проходження тестування з української мови з’явилися 68 716 осіб, що становить 54,4%.

75 учасників ЗНО не були допущені до пунктів тестування, з них  12 – через виявлення ознак гострих респіраторних захворювань. Дотримання процедури тестування контролювали 135 громадських спостерігачів.

Найбільше учасників тестування з української мови і літератури – 91,93% зареєстрованих – було зафіксовано у Хмельницькій області, найменше – 81,9% – у Закарпатській. ЗНО з української мови найбільше складали у Києві (77,56%), найменше – у Чернівецькій області (29,25%).

Для проходження зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та української мови і літератури для випускників закладів загальної середньої освіти колишніх Ізяславського та Білогірського районів в місті Ізяслав діяло два пункти тестування: на базі Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №5 ім.О.Онищука, гімназія» (ЗНО з української мови) та на базі Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №2, ЛІЦЕЙ» ім.О.Кушнірука (ЗНО з української  мови та літератури).

Із завданнями сертифікаційних робіт можна ознайомитися в розділі «ЗНО-2021». У цьому ж розділі буде розміщено правильні відповіді до тестів. Результати тестування з української мови/української мови і літератури будуть відомі до 25 червня.

Цьогоріч Верховною Радою було ухвалено закон про звільнення здобувачів повної загальної середньої освіти 2021 року від обов’язкового проходження ДПА у формі ЗНО. Водночас тестування з української мови і літератури є універсальним, тобто за його проходження можна отримати результат ДПА, результати для вступу за технічними чи гуманітарними напрямами підготовки, водночас за виконання завдань сертифікаційної роботи з української мови можна було отримати результат ДПА, а також результат ЗНО для вступу до закладів вищої освіти на технічні спеціальності.

Ймовірно, саме через звільнення учасників від обов’язкового проходження ДПА, а також через вужчі можливості для використання результатів сертифікаційної роботи з української мови, значна кількість учасників не з’явилися для проходження цього іспиту.

Нагадаємо, основна сесія ЗНО-2021 розпочалась 21 травня тестуванням з хімії й проходить з дотриманням всіх протиепідемічних правил.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Просимо висловити свою думку щодо схвалення схеми організації руху транспортних засобів з вул. Шевченка на вул. Героя України Олександра Петраківського (Вокзальна) біля БОСів 21,9.

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь