Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

День української державності – це не лише нагода згадати наше славне минуле, але й замислитись над нашим сьогоденням і майбутнім

Дата: 16.07.2024 11:59
Кількість переглядів: 120

Фото без опису

Вчора, в Ізяславському історико-краєзнавчому музеї відбувся тематичний захід, присвячений Дню української державності, який зібрав усіх, хто бажає глибше пізнати історію своєї країни та відчути її культурну спадщину. Захід був спрямований на вшанування багатовікової історії українського народу, його боротьби за незалежність та культурні досягнення.

Розпочинаючи захід, директор музею зазначив у своєму виступі: "День української державності – це не лише нагода згадати наше славне минуле, але й замислитись над нашим сьогоденням і майбутнім. Ми повинні пам'ятати, що наша свобода і незалежність виборювалися ціною великих зусиль і жертв".

У рамках заходу проведено традиційну щорічну історичну студію «ПАНТЕОН УКРАЇНИ», у ході якої розглянуто події, часом і детективні, а часом і містичні, пов’язані із місцями поховання видатних представників українського державотворчого процесу від часів Київської Русі і до сьогодення (преподобного Нестора Літописця, князя Костянтина Івановича Острозького, фундаторську Київської братської школи (сьогодні Києво-Могилянська академія) Галшку Гулевичівну, козаків, що загинути під час Берестецької битви (меморіал «Козацькі Могили»), останнього кошового отамана Запорозької Січі Петра Калнишевського, національного генія України Тараса Шевченка, героїв битви під Крутами і т.п). Кожна інформація про них була доповнена відповідною мультимедійною презентацією та представленням загалу окремих книг про кожного названого історичного діяча із фондів Ізяславської центральної міської публічної бібліотеки КЗ «Ізяславський центр культурних послуг», що провели її працівниці Тетяна Гайдашук, Людмила Мацюк та Оксана Дисяк.

Не обійшлося і без культурної програми. Виступи місцевих музичних колективів, які виконували патріотичні номери, додали заходу особливої атмосфери. Гості заходу мали змогу насолодитися музикою, що підкреслювало багатство та різноманіття української культури, зокрема  національної єдності.

Тематичний захід до Дня української державності в музеї став справжнім святом історії та культури, об’єднавши всіх присутніх у спільному прагненні зберегти і передати наступним поколінням знання про наші національні досягнення та боротьбу за незалежність.

Фото без описуОкрім того, подібні тематичні заходи до Дня Української державності відбулись в інших населених пунктах Ізяславщини.

А тепер пропонуємо переглянути світлини


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Просимо висловити свою думку щодо схвалення схеми організації руху транспортних засобів з вул. Шевченка на вул. Героя України Олександра Петраківського (Вокзальна) біля БОСів 21,9.

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь