Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Проведено позачергове засідання комісії обласної ТЕБ та НС

Дата: 19.03.2021 22:08
Кількість переглядів: 564

Фото без опису

19 березня під керівництвом першого заступника голови ОДА Сергія Тюріна відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. До участі у засіданні долучилися члени обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, керівники місцевих комісій, керівники окремих відомств, установ області. Із студії відеозв’язку міської ради у нараді взяли участь Ізяславський міський голова Сергій Шегель, його заступники, керівники медичних закладів громади.

На порядок денний виносилися питання про заходи з запобігання поширенню на території Хмельницької області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Звертаючись до учасників засідання, Сергій Тюрін зазначив, що сьогоднішнє засідання ініційоване у зв’язку з різким погіршенням протиепідемічної ситуації в області. Він відмітив, що остання неділя характеризується різким зростанням захворюваності на COVID-19 серед населення як в цілому по Україні, так і в області. Так, за останні дві доби  в області зафіксовано більш ніж 1500 випадків захворюваності на COVID-19. “Сьогодні ми ще маємо можливість зробити певні кроки для того, щоб стабілізувати ситуацію і зробити максимально все, аби не допустити жорстких обмежень як для населення, так і для бізнесу”, – сказав перший заступник голови ОДА.

В.о. директора ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я» Микола Габрикевич розповів, що на сьогоднішній день в області уже перевищений показник госпіталізації – 93,1% при нормативі не більше 60%. Завантаженість ліжок становить 71,5%. Аналогічна ситуація в області по грипу та ГРВІ – до перевищення епідпорогу залишилося біля 10% (не має перевищувати 100%).

Високий рівень захворюваності реєструється практично у всіх регіонах області, окрім Білогірського, Старокостянтинівського та Старосинявського районів. Особливо високий рівень захворюваності на COVID-19 зареєстровано в Волочиському, Деражнянському, Дунаєвецькому, Кам’янець-Подільському, Летичівському, Ярмолинецькому районах та містах Хмельницький, Шепетівка, Славута, Кам’янець-Подільський і Нетішин.

Микола Іванович відмітив, якщо не вживати відповідних обмежувальних, карантинних та протиепідемічних заходів, рівень захворюваності буде продовжувати зростати і госпітальна база закладів охорони здоров’я може не витримати напливу хворих. Тому необхідно посилити відповідні заходи в області, особливо на тих територіях, де спостерігається високий рівень захворюваності на COVID-19 та висока заповнюваність ліжок в закладах охорони здоров’я.

Детальніше про прийняті рішення можна ознайомитися за посиланням  тут 

19.03.2021 р.

За матеріалами сайту Хмельницької облдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Просимо висловити свою думку щодо схвалення схеми організації руху транспортних засобів з вул. Шевченка на вул. Героя України Олександра Петраківського (Вокзальна) біля БОСів 21,9.

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь