Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Шевченкове слово у серцях українців жевріє …

Дата: 09.03.2024 23:24
Кількість переглядів: 270

 

9 березня на теренах України відзначають 210-ту річницю від дня народження українського мислителя, художника й громадського діяча, геніального поета, духовного батька нашої Батьківщини Тараса Шевченка.

Не оминули цю дату і на Ізяславщині. Біля погруддя Українського Прометея у місті Ізяслав зібралися небайдужі жителі нашої громади, аби вклонитися Великому Кобзареві, чиє неосяжне слово відгукується в людських серцях уже понад два століття, містить в собі той невмирущий вогонь, що тримає нас, українців, як націю. Його ідеї – це почуття причетності до єдиного цілого, ім’я якому – народ.

Під час заходу шевченкопошановувачами було продекламовано рядки поезії Велетня духу і співця народної свободи. Адже Шевченкове слово - духовний код української нації, це неначе молитва на вустах усіх, хто стояв та продовжує стояти на варті боротьби за вільне та щасливе майбутнє нашої держави.

Крім того, творчість Українського Прометея, в контексті сьогодення - у часи потрясінь та повномасштабної війни, не дає нам змоги засумніватися у правдивості його пророцтв. Більш свідомо вчитуючись у рядки його творчості, переконуємося, що всі вони звернені до нас, українців ХХІ століття, застерігають про підступність москалів, а також не втрачати віри та сил у боротьбі за мрію жити вільним народом на своїй Богом даній землі.   

Також під час зібрання присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто ціною власного життя підніс українську державність, її мову та культуру та поліг на полі бою, захищаючи суверенітет України у горнилі російсько-української війни.

Захід завершився покладанням квітів до підніжжя пам’ятника Тараса Шевченка.

Вшановуючи пам‘ять Великого Кобзаря ми вкотре даємо зрозуміти всьому світу, що українці – непереможні. Пророчі Шевченкові слова «...І на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі…» – обов’язково збудуться.

Ми зберігаємо й шануємо минуле, боремось за своє краще майбутнє, і ми  неодмінно переможемо!

 Слава Україні! Слава її героям!

 

Як це було – дивіться у фотозвіті

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь